Heti aktuális: via ferratázni Mariazellnél

Kétnapos kirándulás Ausztriába korlátozott részvétellel, az útvonal a magashegyi szakasz mellett barlangban és kanyonban is vezet. Egyéb fontosabb események a 25. hétről!

Kajakozás

Június 18., kedd – Budapest

Találkozó 17.30-kor a soroksári Molnár-szigetnél, a Lilik utca-Dara utca saroknál. Könnyed, 2-3 óra evezés lesz a Duna mellékágában, illetve az M0-s híd alatti kis lagúnában. Jelentkezni a kajakszafari.hu weboldalon lehet.

 

Kajakozás

Június 20., csütörtök – Budapest

Délutáni kajakklub csütörtökönként a Rómairól indulva. Találkozó 17.30 körül a Piroska utca-Kossuth Lajos üdülőpart saroknál a Duna-parton. Evezés sodrásiránnyal szemben, fel a Lupa-szigetig, annak megkerülése után rövid pihenés, majd vissza a Rómaira, ez az út nagyjából két és fél óra. Jelentkezni kizárólag a 06/30-859-2406-os telefonszámon lehet, részvételi díj 3000 forint.

 

Túrázás

Június 20., csütörtök – Biatorbágy

Tájékozódás az erdőben, esetleg feljutni egy csúcsra, egyaránt önbizalmat ad a gyerekeknek. Négy alkalommal a nyári szünidőben kipróbálhatják a fiatalok, mennyire mozognak otthonosan a természetben. Mindössze ezer forint ellenében lehet jelentkezni a salamongabriella85@gmail.com e-mail címen. A pontos programot, indulási és találkozási helyszínt is erről a címről kapja meg az érdeklődő, annyi biztos, hogy Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Budaörs, Páty és Telki szerepel a tervben. A túrák 5 éves kortól ajánlottak.

 

SUP-ozás

Június 21., péntek – Dunaharaszti

Naplementés túra mintegy három óra evezéssel. Találkozó 16.30-kor Dunaharasztin, a Csónak utca-Kikötő sétány sarkon a parkolónál, indulás 17 órakor. Deszkabérlés és a hozzá tartozó felszerelések 6000 forint, de saját deszkával érkezőknek csupán ezer forint a részvétel. Kedvezőtlen időjárás esetén, ha a program elmarad, a SUPrafel szervezői a pénzt visszautalják, de lehet másik alkalmat választani.

 

Kerékpározás

Június 21-23., péntek-vasárnap – Zalakaros

Mapei Tour de Zalakaros – Kis forgalmú utakon, a zalai vidék legszebb tájain vezet 137 kilométeren keresztül, az útvonal a tavalyival megegyező.

 

Túrázás, terepfutás

Június 21–23., péntek-vasárnap – Széphalom

Kazinczy Ferenc emlékére 200, 3×100, 4×50 és 20 kilométeres teljesítménytúrát, valamint 200 és 50 kilométeres terepfutóversenyt rendez a Szent Jakab Zarándok Egyesület és a Magyarországi Kárpát Egyesület A klasszikus 200 kilométeres túra 4×50 kilométeres szakaszból áll, mindvégig a Zemplénben. Az útvonalak a sátoraljaújhelyi Kovács-villa és a füzéri Kézművesház köré szerveződnek. Nevezés és egyéb információk a kazinczy200.hu weboldalon.

 

Futás

Június 22., szombat – Nyáregyháza

Brutálfutás – A tervezett útvonal három, egymástól jól elkülöníthető szakaszra bontható: terepfutás, erdei pálya és az akadálypálya, amely a helyi motokrosszpálya lesz, talaja homokos és köves, de szervezők tesznek róla, hogy ez változzon. A szervezők kétezer nevezőt engednek indulni a 7 kilométeres versenyen.

 

A pályán néha nem kell feltétlenül szaladni…

 

Futás, kerékpározás

Június 22., szombat – Edelény

Nagyszabású sportnap a Császta szőlőhegyen. Az egyéni gyermekfutam (500 méter) korhatára 14 év, a felnőttek egy-, két- vagy háromkörös terepfutáson vehetnek részt. Egy kör 7 kilométer. A kerékpárosoknak négy kört kell teljesíteniük.

 

Túrázás

Június 22., szombat – Csorba-tó, Szlovákia

Nehéz, egész napos túra a Lorenz-hágóhoz (2341 méter) és a Szoliszkó-gerinchez, közben megtekinthető a 25 méter magas fátyolvízesés, illetve a Felső- és Alsó-Zerge-tó, esetleg a Malompataki-völgy. A túra 14.81 kilométer hosszú, időben mintegy 8-9 óra; a részvételi díj 11 900 forint, amely tartalmazza az utazást oda-vissza, a túraszervezést, a technikai túravezetést és az utasbiztosítást. Indulás autóbusszal 4 órakor Egerből a Tesco és Obi között lévő parkolóból, illetve 5.30-kor a miskolci Szentpéteri kapu Tesco parkolójából. Visszaérkezés 21.30 körül, Egerbe 22.15 körül.

 

Sportnap

Június 22., szombat – Velence

Jótékonysági tókerülőt sportnap, amelyen a 2200 forintos nevezéssel a Bátor Tábor által szervezett gyermektáborokat lehet támogatni. A Velencei-tavat futva, kerékpározva, rollerezve, gyalogolva vagy görkorcsolyázva is meg lehet kerülni. Versenyközpont a velencei Drótszamár kempingben.

 

Túrázás

Június 22., szombat – Kemence

Először rendezik meg az Ipoly menti településeket érintő háromnapos programsorozatot, az IpolyFesztet, amelynek keretében könnyed börzsönyi túra is szerepel a programban. A menetrend szerinti autóbusz 8.15-kor indul Szob vasútállomásról, és 9.16-ra érkezik Kemencére. Indulás 10 órakor az Erdei Múzeumvasút központjától, az útvonal 16 kilométer, s érinti egyebek mellett a Fekete-völgyet, a Szimandli-nyerget vagy a Világos-pallagot. Várható viszaérkezés16 és 17 óra között.

 

Futás

Június 22., szombat – Dömös

Közösségi terepfutás a nyári napforduló napján. Gyülekező a Szentfa-kápolnánál, a feladat 5 óra és 21 óra között minél többször felfutni a Prédikálószékhez, illetve vissza a Szentfa-kápolnához.

 

A cél minél többször felfutni a Prédikálószékig. Fotó: shutterstock
Fotó: shuttestock

 

Túrázás

Június 22–23., szombat-vasárnap – Mariazell, Ausztria

Hétvégi via ferrata program Mariazell környékén, utazás telekocsi rendszerben, minimális létszám 10, a maximális 16 fő. A részvételi díj 26 500 forint, amely tartalmazza a via ferrata és magashegyi oktatást, a via ferrata felszerelés bérleti díját (beülő, sisak, via ferrata szett), a túravezetés díját, egy éjszaka szállást fürdőtavas kempingben (sátorban és mobilházban), a nemzeti park belépődíját és a vonatozást. Az első napon különleges szépségű, barlangon átvezető via ferrata túra, délután kanyontúra szerepel a programban, másnap pedig mászós via ferrata túra nehezítéssel, kora délután hazautazás.

 

Címlapfotó: MTI/Mohai Balázs

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.