Nyílt edzések a Nagy Sportágválasztón

Egy hónap múlva újra Nagy Sportágválasztó: szeptember 14-én és 15-én több mint száz ismert és kevésbé ismert sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők.

Szeptemberben a tanévkezdéssel szinte minden családban felvetődik a kérdés: milyen sportágat válasszunk a gyereknek? A válaszadáshoz, a sportágválasztáshoz adhat hathatós segítséget a Nagy Sportágválasztó.

A szeptember 14-15-én megrendezett eseményen több mint száz sportág mutatkozik be, így mindenki kiválaszthatja a számára megfelelő mozgásformát. A Nagy Sportágválasztó célja egyrészt segítséget nyújtani azoknak, akik mozogni vágynak, de még nem találták meg az „igazit”, vagyis az adottságaikhoz és igényeikhez illő sportágat, amely valóban rendszeres mozgásra ösztönözné őket.

A másik cél a kevésbé ismert sportágak népszerűsítése – különösen, hogy ezek között olyanok is szép számmal akadnak, amelyekben világszinten is nagyszerű eredményekkel büszkélkedhetnek a magyarok.

Az esemény egyes helyszínein profik bemutatóit és nyílt edzéseket láthat majd a közönség, illetve a vállalkozó kedvűek belekóstolhatnak egy-egy számukra szimpatikus sportágba edzők segítségével. Emellett lehetőség nyílik arra is, hogy a látogatók személyesen találkozzanak és együtt sportoljanak ismert olimpikonokkal – így pedig némi extra motivációra is szert tehetnek.

A Nagy Sportágválasztó társadalmi felelősségvállalása részeként a Magyar Vöröskereszt budapesti szervezetével véradást rendez az eseményen, amelyre a lakossági, illetve a cégek által szervezett véradókat is várják. A céges véradás szeptember 14-én, a lakossági 15-én lesz, ugyancsak a Merkapt Sportközpontban.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.