RECEPTSAROK

Csirkemellcsíkok kukoricapelyhes bundában

Egészséges életmódra váltanál, de nehezen mondasz le a rántott húsról? A tojásos-lisztes-zsemlemorzsás panír és az olajban sütés helyett léteznek jobb megoldások is, amit ha nem is mindennap, de olykor megengedhetsz magadnak.

Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
2 db tojás
1 ek mustár
bors
2 csésze kukoricapehely

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. A tojást egy nagyobb tálban felverjük, és hozzákeverjük a mustárt, megszórjuk csipetnyi borssal. A kukoricapelyhet egy zacskóba tesszük, és sodrófával vagy klopfolóval összetörjük. A csirkemellcsíkokat először a tojásba mártjuk, majd beleforgatjuk a kukoricapehelybe. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, erre helyezzük a csirkemellcsíkokat. Előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Készíthetünk hozzá mártogatóst: alacsony zsírtartalmú joghurtot zöld fűszerekkel vagy házi ketchupot chilivel.

Borítókép: Shutterstock

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.