RECEPTSAROK

David Beckham milánói rizottója

Nem is gondolnánk David Beckhamről, hogy kiváló szakács. Az angolok korábbi sztárfocistája imád főzni, ezúttal az egyik specialitását osszuk meg.

David Beckham főzőműsort kaphat az Egyesült Államokban. A mindmegette.hu cikke szerint az angol sztár szerepelt egyszer barátja, Gordon Ramsay főzőműsorában, és annyira népszerű volt, hogy a Foodnetwork csatorna saját műsort adna neki.

Beckham korábban már nyilatkozott arról, hogy amikor Olaszországban, az AC Milanban futballozott, elvégzett egy kulináris tanfolyamot. A focista gyerekei nagyon szeretik az olasz ételeket, kedvencük a milánói rizottó.

Beckham főztjét imádja a család /Fotó: AFP

Hozzávalók:
1 nagy csokor petrezselyem
1 db citrom héja
1 ½ gerezd fokhagyma
½ fej vöröshagyma apróra vágva
4 db friss zsályalevél
1 csipet sáfrány
1 bögre rizottórizs
7,5 dkg vaj
2 dl fehérbor
5 dl marhahúsleves-alaplé
5 dkg parmezán

Elkészítés: A petrezselymet apróra vágjuk, hozzákeverjük a citrom reszelt héját és a zúzott fokhagyma felét, majd félretesszük. Egy magasabb falú serpenyőt felforrósítunk, kevés vajon megpároljuk a vöröshagymát és a fokhagyma másik felét, rádobjuk a zsályát és a sáfrányt, és kb. 10 percig alacsony lángon sütjük, majd hozzáadjuk a rizst. Közben egy másik edénybe összekeverjük a bort meg az alaplevet, és egy merőkanállal fokozatosan hozzáadjuk a rizshez. Mindig csak annyit öntünk hozzá, hogy ellepje a rizst, majd kevergetve főzzük. Ha elfőtte a levét, újabb merőkanálnyi adagot öntünk rá. Kb. 20 percig főzzük így a rizottót, a végén hozzákeverjük a vajat, megszórjuk reszelt parmezánnal és a petrezselyemmel.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.