Receptsarok

Fetasajtos, szárított paradicsomos omlett

A tojás az egyik legkiválóbb fehérjeforrás, korábban több érvet felsoroltunk mellette. Változatosan elkészíthető, s most íme ez a könnyű étel, amelynek összeállítása mindössze tíz perc.

Hozzávalók:
1 tk olívaolaj
3 db tojás

bors

4–5 db szárított paradicsom
20 dkg feta
1 marék bébispenót

Elkészítés:
Serpenyőben felhevítjük az olajat, közben a tojásokat egy tálban feltörjük és felverjük, sózzuk, borsozzuk. Ha felmelegedett az olaj, a hőt visszavesszük és beleöntjük a serpenyőbe a tojást. Ha kezd felválni az omlett széle, megszórjuk az apróra vágott szárított paradicsommal, a fetával és a bébispenóttal, majd óvatosan összehajtjuk és rácsúsztatjuk egy tányérra.

Miért ajánljuk?
A tojás rengeteg fehérjét tartalmaz, de nemcsak emiatt szeretik a sportolók, hanem mert tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Korábbi cikkünkben 5 érvet soroltunk fel amellett, miért érdemes tojást enni.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.