Köleskása gyümölccsel

Méltatlanul mellőzött gabonaféle, pedig egészséges, és számtalan jótékony hatással bír. Nemcsak köretként lehet felhasználni, hanem nagyon finom kását is lehet belőle készíteni reggelire.

Hozzávalók:
1 csésze köles
3 csésze tej
1 csipet só
1 tk vaníliakivonat
nyírfacukor vagy bármilyen cukorhelyettesítő
gyümölcs

Elkészítés:
A kölest szűrőbe tesszük, leöblítjük. A tejet egy edényben felforraljuk, beleöntjük a kölest, hozzáadjuk a csipet sót, a vaníliakivonatot, ízlés szerint édesítjük, és lefedve 10 percig főzzük. Bármilyen gyümölccsel tálalva fogyaszthatjuk.

Miért ajánljuk?
A kölesnek alacsony a kalóriatartalma, viszont rostban nagyon gazdag. Gluténmentes, így a gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Lúgosító hatású, gazdag magnéziumban, fehérjében és B-vitaminban.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.