Lecsó, a nyári diétás kedvenc

A lecsó az egyik legkedveltebb magyar klasszikus, amit szinte mindenki szeret. A szalonna és a kolbász elhagyásával pedig még diétás is.

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
1 kg lecsópaprika

bors
4 db paradicsom

Elkészítés: a hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajon elkezdjük a hagymát pirítani. Hozzáadjuk a megtisztított, felvágott paprikát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A serpenyőt egy fedővel lefedjük, hogy a paprika levet eresszen és még szaftosabb legyen a lecsónk. A paradicsom héját leforrázzuk és lehúzzuk, a húsát kockára vágjuk. Amikor a paprika már majdnem megpuhult, a lecsóhoz adjuk az összevágott paradicsomot, és néhány perc alatt összeforraljuk.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.