RECEPTSAROK

Mo Farah is grillcsirkés

Kívül ropogós, belül omlós és rengeteg fehérjét tartalmaz. Edzések után különösen tápláló, s tudja ezt a szomáliai származású Mo Farah, brit hosszútávfutó is, aki gyakran fogyasztja is.

Hozzávalók:
1 db egész csirke

olívaolaj
bors
fokhagyma
bazsalikom
kakukkfű

Elkészítés:

A csirkét megmossuk és szárazra töröljük, kívül és belül bedörzsöljük sóval. Az olajat elkeverjük borssal, zúzott fokhagymával, bazsalikommal, kakukkfűvel és ezzel a páccal megkenjük a csirkét. Előmelegített sütőben 170 Celsius-fokon körülbelül másfél óráig sütjük időnként meglocsolva a páccal. Ha szükséges, sütés végén magasabb hőfokon megpirítjuk a bőrét.

Miért ajánljuk?

A csirke magas fehérjetartalma miatt nagyon jó étel, hogy a fáradt izmokat energiával töltsd fel. Ha egészségesebben szeretnéd elfogyasztani, úgy sütöd meg, hogy a bőrét eltávolítod, így minimálisra csökkented a zsírbevitelt.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.