Narancsos quinoa-saláta csirkemellel

Január elsején sokan megfogadták, hogy sportolnak és diétáznak. Csirkemell nélkül pedig szinte elképzelhetetlen a diéta. Ám, hogy ne váljon unalmassá a natúr csirkemell rizzsel, mutatunk egy ízletes salátát.

Hozzávalók:
30 dkg csirkemell

bors
olívaolaj
1 bögre quinoa
dijoni mustár
1 db citrom leve
1 db narancs
1 db alma

Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat vagy kókuszzsírt, majd a húst pirosra sütjük rajta. A
quinoát alaposan leöblítjük, majd egy fazékba öntjük. Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi, majd a forrástól számított 20 percig főzzük, ha maradt leve, leszűrjük. Villával fellazítjuk. A mustárt összekeverjük a citromlével, sóval, borssal és a quinoához forgatjuk. Majd belekeverjük a megmosott, kockára vágott almát és a meghámozott, lehártyázott narancsgerezdeket, végül a sült csirkemellet.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.