Rakott zöldségek

A vegetáriánusok és a vegánok nagy kedvence a lecsó. A mediterrán változat, a ratatouille sokféleképpen elkészíthető. Ez a rakottas csupa egészséges, vitamindús zöldségből készül, szénhidrátot viszont alig tartalmaz, így az edzésmentes, lazább napokra ajánljuk.

Hozzávalók:
6 db paradicsom
2 db cukkini
2 db padlizsán
1 fej vöröshagyma
2 ek olívaolaj
fokhagyma

bors
kakukkfű

Elkészítés:
A megmosott, megtisztított paradicsomot, cukkinit és padlizsánt 3-5 mm vastagra felszeleteljük, a hagymát is vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomszeleteket konyhai papírtörlőn leitatjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. Egy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olívaolajat. Megfuttatjuk rajta az aprított fokhagymát és a kakukkfüvet, majd áttesszük egy nagy tálba. Hozzáadjuk a cukkinit és a padlizsánt, összeforgatjuk 2 evőkanál olívaolajjal, majd sóval, borssal ízesítjük. A paradicsom-, cukkini- és padlizsánszeleteket egymást kissé fedve, mutatósan elrendezzük egy tűzálló tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.