Sajtos-karfiolos muffin

A karfiol az egyik legnépszerűbb zöldségünk, tele vitaminokkal, rostokkal és ásványi anyagokkal. Szinte semmi szénhidrátot nem tartalmaz. Talán nem is gondolnád, de nagyon finom muffint is lehet belőle készíteni, és még liszt sem kell hozzá.

Hozzávalók:

1 db közepes fej karfiol
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
2 db tojásfehérje
12 dkg reszelt sajt
10 dkg fetasajt
1 dl joghurt
2 ek zabpehely

Elkészítés:
A karfiolt megmossuk, rózsáira bontjuk és egy aprítógéppel morzsásra aprítjuk.
Egy tálba öntjük és a mikrohullámú sütőben 5 percig pároljuk. Ha kihűlt, tiszta konyharuhába tesszük és kinyomjuk belőle a levét. A karfiolhoz hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a két egész tojást és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Belekeverjük a reszelt sajtot, a fetasajtot, a joghurtot és a zabpelyhet is. A masszát muffinformákba töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.