Sült harcsaszelet

A hal az egyik legegészségesebb étel, ám mégsem eszünk belőle olyan sokat, mint például csirkéből. Pedig a hal is bővelkedik fehérjében, emellett Omega-3 zsírsavakban, vitaminokban. A halhús könnyen emészthető, bármilyen diétában megállja a helyét.

Hozzávalók:
30 dkg afrikai harcsafilé

bors
1 gerezd fokhagyma
10 dkg zabliszt
1 tk őrölt paprika
½ db citrom leve

Elkészítés:
A megtisztított és papírtörlővel szárazra törölt harcsaszeleteket sózzuk, borsozzuk és megkenjük a zúzott fokhagymával. A zablisztet és az őrölt paprikát összekeverjük és megforgatjuk benne a halszeleteket. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan megkenjük olívaolajjal és ráhelyezzük a halszeleteket. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és mindkét oldalát 20-25 percig sütjük, míg szép pirosra pirul. Salátával, párolt zöldséggel vagy édesburgonyapürével fogyaszthatjuk.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.