Zabpelyhes kenyér

Nem kell lemondanod a kenyérfélékről akkor sem, ha diétázol vagy egészségesen étkezel. Kenyeret vagy zsemlét készíthetsz zablisztből is. A zabliszt fehérjében és rostban gazdagabb, mint a búzaliszt, a szénhidráttartalma pedig alacsonyabb.

Hozzávalók:
7 gramm szárított élesztő
4 dl langyos víz
1 ek méz
35 dkg zabliszt
10 dkg zabpehely

Elkészítés:
Az élesztőt egy nagyobb tálba öntjük, hozzáöntjük a langyos vizet és elkeverjük. Belekeverjük a mézet, kicsit félretesszük, míg az élesztő felfut. Addig a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd elvegyítjük a nedves keverékkel.
Egy vekniformát kikenünk vajjal, beleöntjük a nokedlitészta sűrűségű masszát. Lefedjük egy ruhával és meleg helyen 30 percig kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a kenyeret 40-45 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.