Keserves hét kilométer

Brutálfutást rendeznek szombaton Nyáregyházán – a pálya képekben és leírva is kegyetlen, mégis népszerű, ezért a selejtezőre csak valamivel több mint 2500-an nevezhetnek.

Gondolhatnánk elsőre, hogy hét kilométer megtétele futva semmiség. A távot könnyedén le lehet kocogni, egy-egy edzés alkalmával a csupasport.hu csapatának a futással csak mostanában ismerkedő tagjai is lenyomnak ennyit.

A pályán olykor nem csak szaladni kell

Akkor mégis miért oly rettegett a nyáregyházi hét kilométer? Azért, mert a Pest megyei településen nem szimpla futó-, de még csak nem is klasszikus terepfutóversenyt rendeznek.

Az útvonalat ugyanis a helyi motokrosszpályán alakították ki, amely jobban hasonlít egy katonai kiképzőpályára, mint egy dimbes-dombos erdeifutó-terepre.

Sőt, nemcsak hasonlít, hanem éppen úgy képzeljük el, ahogyan a filmekben is látjuk: gyakorlatilag tűzön-vízen át küzdik keresztül magukat a versenyzők, akik futnak, kúsznak, ugrálnak, hogy tetőtől talpig sárosan, de boldogan érkezzenek a célba.

A június 16-án sorra kerülő versenyre még lehet nevezni, érdemes azonban sietni, mert a felső limit 2520 induló. A nevezők hét előfutamban dagonyáznak, hogy a legjobbak a döntőben újra nekivágjanak a brutálfutásnak.

Egy kis vízben kúszás a nagy melegben még jól is jöhet – Fotók: BSI

 

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.