Speciális táv Balatonfüreden

A Balatonman-versenysorozat füredi állomásán a triatlonos berkekben szokatlan speciál táv is szerepel a programban. Az egyik legnagyobb összecsapás ott várható Flander Márton és Hankó Dávid között.

Hankó Dávid közel egy éve a BalatonMan PRO Team tagjaként készül arra, hogy saját álmai mellett valóra váltsa a vele közösen dolgozó szakmai team terveit is, amely nem kevesebb, mint hogy néhány éven belül nemzetközi szinten is eredményes és elismert Ironman-versenyzője legyen hazánknak. A BalatonMan-versenysorozat füredi eseményére elfogadta a meghívást Flander Márton is, aki eddig négyszer szerezte meg a „Magyarország hosszú távú bajnoka” címet, illetve a triatlonosok álmának számító Hawaiion is átszakította a célszalagot. Sőt, idén ismét rajthoz áll az ironman-világbajnokságon.

 

Legrövidebb táv az úszás, hozzávetőlegesen egy kilométer.

 

„Kevesebb, mint öt hét van vissza az év fő versenyéig, a hawaii ironman-világbajnokságig – mondta Flander Márton. – Az ironman versenyek előtt három–négy héttel hagyományosan beiktatunk egy »hosszú hétvégét«, ami természetesen az edzések hosszúságára utal. Ilyenkor nagyjából száznyolcvan kilométer kerékpározás, valamint harminc–harminckét kilométer futás az adag. Idén kapóra jött, hogy a BalatonMan Füred-versenye megfelelő időpontban van, és palettán van az úgynevezett speciál táv, ami nagyjából egy kilométer úszás, száznyolcvan kilométer kerékpározás és hét kilométer futás. A hosszú edzést így gyakorlatilag versenykörülmények között tudom teljesíteni, ami jó lehetőséget biztosít az esetleges hiányosságok észrevételéhez. Az meg csak hab a tortán, hogy olyan kiváló versenyzők is rajthoz állnak, mint Hankó Dávid, az idei középtávú bajnok vagy Rónaszéki Balázs, aki idén szintén indul a hawaii világbajnokságon. Nem titkolom, ez főleg edzőverseny számomra, így a mindenáron nyerni attitűdöt félre kell tennem a nagyobb cél érdekében, de ettől függetlenül az előírt kereteken belül mindent megteszek a lehető legjobb eredmény eléréséért.”

 

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.