Attila unokáinak nyomában

A Magyar Hősök Túrasorozat keretében február 23-án, szombaton II. Rákóczi Ferenc-emléktúrára kerül sor a budai hegyekben.

Hat különböző távon lehet nevezni a II. Rákóczi Ferenc-emléktúrára, így erőnktől és vállalkozó kedvünktől függően 7, 12.81, 17.99, 30.86, 41.48, illetve 52 kilométert túrázhatunk a budai hegyekben Solymár, Nagykovácsi, illetve Máriaremete érintésével.

„Amikor a barátaimmal rendszeresebben kezdtünk teljesítménytúrákra járni – szinte minden hétvégén, akár naponta többre is elmentünk –, rengeteg kellemes élményben volt részünk, és persze akadtak kevésbé kellemesek is. Amikor ezek a negatív élmények elértek egy határt, elkezdtünk azon gondolkodni, hogy ennél még mi is jobban meg tudnánk szervezni egy túrát. Ott motoszkált a fejünkben a gondolat, és nem hagyott nyugodni egészen addig, amíg a gondolatot tettek nem követték. Így áttértünk a másik oldalra is, és elkezdtünk túraszervezéssel foglalkozni – mondta Mákos Tamás szervező, majd a különböző túrák névadóira is kitért. – A történelmi személyeket úgy választjuk ki, hogy a túráinkon résztvevők számára a lehető legjobb példák sokaságával szolgálhassunk. Szeretnénk bemutatni, hogy hogyan éltek hazánk halhatatlan alakjai, akik életük során nemzetük és hazájuk sorsát mindvégig saját érdekük elé helyezték. Másokat szolgálni akár az életünk árán is olyan példaértékű üzenet, amelyet szeretnénk minél több túrázónkkal megismertetni. A túráink útvonalainak egy része kapcsolódik az adott történelmi személyekhez, más részük pusztán szellemi táplálékként szolgál a résztvevőknek.”

A II. Rákóczi Ferenc-emléktúra, a többi történelmi túrához hasonlóan, kutyabarát rendezvény. Minden ellenőrzőponton víz várja a négylábúakat, a rajtnál pedig kutyafalatokkal látják el a gazdikat, amit útközben adhatnak oda a kutyáknak. A kutyák nevezési díja 2200 forint, egyébként távolságtól és ellátástól függően 1700–3600 forint közötti összegért vághatnak neki a résztvevők az útnak.

A rajt és a cél egyaránt a Rózsadomb Centernél lesz, a szervezők kérik, hogy mindenki hozzon magával poharat, a hosszabb távon indulóknak pedig fej- és elemlámpát is kell csomagolniuk. A túrára nagyjából 300 résztvevőt várnak, a legrövidebb, 6.72 kilométeres táv szintideje 3 óra, a szintemelkedés pedig 179 méter, míg a leghosszabb távon 13 órájuk van a túrázóknak, akikre 1457 méter emelkedés vár.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.