Vb 2018

Ezért volt rosszul Rakitic a meccsek után

Súlyos gyomorproblémái akadályozták meg Ivan Rakiticiet abban, hogy minél jobb teljesítményt nyújtson a pályán. A horvát labdarúgó-válogatott és a Barcelona klasszisa gyakran küzdött rosszulléttel, mígnem kiderült, hogy mi okozza a bajt.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Barcelona klasszisa, Lionel Messi egy időben miért küzdött folyamatos rosszullétekkel a pályán Most kiderült, hogy csapattársa, Ivan Rakitic is sokat szenvedett gyomorfájdalmai miatt, ő különösen a meccsek után volt rosszul. Egy-egy találkozó után sokkal több időbe telt neki a regenerálódás folyamatos gyomorproblémái miatt.

– Nem éreztem jól magam a meccsek után, felpuffadtam, és nehezen ment a regenerálódás – idézte a középpályást az El Pais. – Szerencsére egy teszten kiderült, hogy mi okozza ezeket a problémákat. Lisztérzékeny vagyok, nem tudtam megemészteni a glutént.

Rakitic súlyos gyomorproblémákkal küzdött /Fotó: Reuters

A futballista tehát olyan problémával küzdött, amellyel a világon egyre több ember is. Rakitic is a legegyszerűbb módját választotta a gyógyulásnak: kiiktatta a gluténtartalmú ételeket az étrendjéből.

– Elkezdtem szakemberekkel dolgozni, segítségükkel teljesen megváltoztattam az étrendemet. Nem is gondoltam, hogy ez mennyire fontos, de azóta sokkal jobb a gyomrom, megszűntek a problémáim, sokkal jobban érzem magam – mondta Rakitic, aki azt is bevallotta, hogy Coca-Cola helyett most már inkább vizet iszik.

Rakiticnek jobban megy a futball, amióta változtatott az étrendjén /Fotó: Reuters

Most, hogy Rakitic gyomorproblémái megszűntek, maximális teljesítményt tud nyújtani a horvát válogatottban is, amellyel szárnyalnak az oroszországi futball-vb-n. Rakitic és társai szerdán elődöntőt játszanak az angolok ellen.

Borítókép: Reuters

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.