A világ legnagyobb trambulinja

A gyerekek imádnak ugrálni a trambulinon, de nincs az a szülő, aki a videóban szereplő monstrumra felengedné a gyerekét.

Öt szlovén akrobata úgy gondolta, keres valahol egy trambulint és ugrál rajta egy jót, de nem találtak elég nagyot, ami az ő igényeiknek – és szintjüknek – megfelel.

Ráakadtak viszont egy 42 méter magas darura, amire építettek és felfüggesztettek egy tizenkétszer tizenkét méteres hálót, megkérték a darukezelőt, hogy húzza fel harminc méter magasra, és már kezdődhetett is a móka.

 

A mutatvány nem volt veszélytelen, biztosításként ugyanis csak egyetlen védőháló szolgált a trambulin alatt, oldalról nem akadályozott volna meg semmi egy esetleges kiesést.

Egyszer egyébként abba is kellett hagyniuk az ugrálást, mert megérkezett egy vihar jégesővel, és fennállt a veszélye a daru megdőlésének.

„Leírhatatlan érzés, amikor negyven méterrel a föld felett lebegsz, és csak egy vékony háló véd a zuhanástól – mondta Maks Veselko, a Dunking Devils Squad nevű formáció egyik tagja. – Eleinte mintha sokkos állapotban lenne az ember teste, de végül megszokja a háló folyamatos mozgatását és a daru lengését. Nem tehetsz róla, de szédülsz, ahogy a levegőben pörögsz. Tiszta extázis!”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.