A bajnok: ne nevessen, aki megelőz!

Az olimpiai bajnok vízilabdázó, Székely Bulcsú elsősorban élvezni szeretné a Balaton-átúszást, no meg igyekszik lelakatolni a hűtőt előző este… Továbbá kéri: ne mosolyogjanak rajta, akik elúsznak mellette.

Már több mint 4600-an regisztráltak előre a június 30-i 36. Lidl Balaton-átúszásra, így a szervezők okkal remélik, a tavalyi 8300 után az idén a 12 ezret is elérheti az indulói létszám.

Noha a tó átúszása alapvetően a hobbisportolók kihívása, rengeteg korábbi és jelenlegi élsportoló szokta teljesíteni a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5.2 kilométeres távot.

Nem lesz ez másként az idén sem, a háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter mellett az egyszeres ötkarikás első Székely Bulcsú is leússza a távot, hiszen mindketten az esemény nagykövetei.

Székely Bulcsú (balról a második) többször is mosolyt csalt a hallgatók arcára a sajtótájékoztatón

„Korábban kétszer is úgy nézett ki, hogy átúszom a Balatont, de mindig arra jutottam, majd jövőre megpróbálom. Úgy látszik, az idén nem úszom meg, hogy átússzam – jegyezte meg Székely Bulcsú. – Nincs bevált trükköm a hosszú távokra, mert amikor ennyi kilométert úsztunk, korbáccsal álltak felettünk, és nem volt választásunk. Bár kihagytam néhány évet, az élsportban eltöltött huszon-egynéhány év felkészített a feladatra. Viszont azt mindenkitől kérem, ha megelőz minket, ne röhögjön, és csináljon úgy, mintha nagy teljesítmény lenne.”

Székely a Balaton-átúszás előtti ideális táplálkozásról azt mondta, neki az lesz a legnagyobb feladat, hogy lelakatolja a hűtőt előző este.

A viccet félretéve hozzátette, hogy fontos az energiát adó, de a gyomrot nem megterhelő tápanyag fogyasztása. Megnyugodva vette tudomásul, hogy a segítő hajóknak köszönhetően szőlőcukor és egyéb energiabombák segítik az úszók energiapótlását.

„Élsportolóként elég sokat úsztam, de a medencés úszás össze sem hasonlítható a nyílt vízi úszással, így izgalmas kihívás lesz. Biztos lesznek pillanatok, amikor sóvárogva, kiskutyaszemekkel nézem majd a mellettünk álló hajót… Életemben eleget versenyeztem, küzdöttem eredményekkel, ellenfelekkel és nehéz feladatokkal, így a tömegsport-rendezvényeket igyekszem élvezni, azt a részét megragadni, amelyért a legtöbb ember vízbe ugrik.”

 

Pihenő ötven méterenként

Jó idő esetén június 30-án Révfülöpről startol el Magyarország legnagyobb nyílt vízi úszóversenye, a 36. Lidl Balaton-átúszás. Az egészen Balatonboglárig húzódó, vitorlások, kishajók és motorcsónakok által kijelölt úszófolyosón 50 méterenként pihenő várja majd a sportolókat. A versenyzők a Platán strandon érnek partot, ahol névadó főszponzorként már második alkalommal számos programmal várja őket és a szurkolókat a Lidl Magyarország.

„A Lidl Magyarország számára kiemelten fontos az egészséges életmód és táplálkozás népszerűsítése. Az esemény névadójaként különösen a fiatalabb generáció tagjai számára szeretnénk példát mutatni, így a 36. Lidl Balaton-átúszásra is olyan programokkal készülünk, amelyek játékos formában hívják fel a figyelmet ezek jelentőségére” – mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.