Lucía Martino a szörfözésnek él

Választott sportjának köszönhetően a 25 esztendős spanyol hölgy az egész világot beutazza, de az irigykedők jobb, ha tudják, már gyerekként is edzett nyolc Celsius-fokos tengerben.

 

Lucía Martino az egyik legnépszerűbb spanyol női szörfös, akit több mint 76 ezren követnek az Instagramon, és bizonyára sokan irigylik – ám az ő története is bizonyítja, a közösségi média sokszor csak a csillogó felszínt mutatja, a befektetett munkát már kevésbé érzékelteti. Pedig rengeteg kitartás és elhivatottság kellett, hogy a világ egyik legjobb szörföseként beutazhassa a világot.
„Imádom a közösségi médiát, mert ennek köszönhetően rengeteg emberrel megismerkedhettem, és enélkül nehezebb lenne tartani velük a kapcsolatot. Szeretem megosztani az útjaim során készített képeket, igaz, rengeteg helyzetet az emberek nem is látnak. Gyerekként én voltam az egyetlen lány, aki télen Asztúriában nyolc Celsius-fokos vízben szörfözött. Összesen talán öten lehettek a vízben, de a pocsék körülmények ellenére igyekeztem minél tovább maradni. Nagyon klassz nyáron, a napsütésben szörfözni, de a téli edzések már kevésbé szórakoztatóak. Persze ezeket nem látni a közösségi médiában. Az emberek csak a bikinis fényképeket látják, illetve a sok utazást, és mondogatják, milyen csinos vagyok, közben fogalmuk sincs, mennyi munka van mögötte. Munkamániás vagyok, imádok edzeni, szeretem, ha szervezetten, gördülékenyen peregnek a napjaim. Sokat utazom, rengeteg emberrel megismerkedhetek, és azt csinálhatom, amit szeretek.”


Persze a sok edzés mellett igyekszik maximálisan élvezni az életet, a sok utazást, erre utal jelmondata, amelyet magára is tetováltatott. Bár az „Élj meg minden pillanatot” elsőre kissé közhelyesnek hat, egy régi, már elhunyt barátjára emlékezteti.

„Ez az egyetlen tetoválásom, és sokat jelent nekem, mert egy barátomra emlékeztet, aki már nincs közöttünk. Mindig azt mondta, élvezzek ki mindent, amíg lehet, mert sosem tudhatom, mikor ér véget, és hogy az utazásaim alatt rengeteget tanulhatok – ez az, ami igazán fontos. Azóta is eszerint élek, és nem aggódom különösebben amiatt, hogy mit hoz a jövő.”

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lucia Martiño (@lucia_martino) által megosztott bejegyzés,

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.