Magyar búvárúszó a legjobbak között

Kanyó Dénesre is lehet szavazni a Világjátékok Nemzetközi Szövetsége által indított voksoláson, miután a 41 éves sportember bekerült az elmúlt negyven év legjobb huszonnégy versenyzője közé.

Egy magyar sportoló is bekerült a világjátékok elmúlt 40 évének legjobbjai közé, Kanyó Dénes búvárúszó ugyanis helyet kapott a top 24-ben. A Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) honlapján január 8. és február 8. között mindennap (!) lehet szavazni. Az első körben – január 20-ig – kialakul a legjobb tíz mezőnye, utána pedig a top tízben lévőkre lehet voksolni.

A legjobb 24 versenyzőt az egyes sportágak nemzetközi szövetségei választották ki, így Kanyó Dénes listára kerülése egyben sportdiplomáciai sikerként is elkönyvelhető.

„Hatalmas megtiszteltetés nekem, de ez egyben a magyar búvársport és a hazai sport dicsősége is” – mondta Kanyó Dénes, aki 1997-ben szerepelt először a világjátékokon. Lahtiban váltóban szerzett ezüstérmet, de 2009-ben Kaosziungban is bronzérmes lett, pályafutását pedig 2017-ben, 41 esztendősen koronázta meg, amikor Wroclawban aranyérmes lett. Az érmes helyezések mellett 2013-ban két negyedik helyezéssel zárt.

A szegedi élsportoló mindezek mellett többször nyert érmet világ- és Európa-bajnokságon, a mai napig versenyez, az eredményeken túl ezt az életpályát ismerte el az IWGA azzal, hogy beválogatta az All Starba.

A világjátékokat az olimpiákhoz hasonlóan négyévente rendezik meg, rendre a nyári játékok utáni évben. Az olimpián kívüli sportágak seregszemléje – a tokiói halasztás miatt – legközelebb 2022-ben lesz az egyesült államokbeli Birminghamben.

Kanyó Dénesre itt lehet szavazni.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.