Vagyonőr állás – a kifizetődő biztonság

A legtöbb szakma a nevében hordozza, hogy művelői mivel is foglalkoznak. Nincs ez másképp a vagyonőrökkel, hiszen feladatuk valóban mások vagyonának, értékeinek védelme.

A legtöbb szakma már a nevében hordozza, hogy művelői mivel foglalkoznak. Nincs ez másképp a vagyonőrökkel, hiszen feladatuk valóban mások vagyonának, értékeinek védelme. Ettől függetlenül ez a munkakör sem egysíkú, sok lehetőséget rejt.

A vagyonőr állások sok korosztályban népszerűek

Értékőrző munkaerő

„Nomen est omen” – tartja a latin mondás, amely szabadon fordítva nagyjából annyit tesz, hogy a név maga az ember, tehát már egy név is eleget mond. Ez ugyanúgy igaz a különböző hivatásokra és szakmákra, így a vagyonőrökre is. Hivatásuk lényege – ennek értelmében – a különféle vagyontárgyak védelme. A vagyontárgyak természetesen rendkívül sokfélék lehetnek, és a kisebb, de annál értékesebb dolgokétól (mint pl. készpénz, drágakő stb.) a teljes komplexumok, ingatlanok őrzéséig terjedhet. Ebből is látszik, hogy egy vagyonőr állás hatalmas felelősséggel jár, mégis népszerű opciónak számít a munkaerőpiacon. A munkakör betöltéséhez szükséges képesítés viszonylag egyszerűen megszerezhető, a bérezés ugyanakkor kifejezetten versenyképesnek mondható.

A vagyonőr állás betöltése a képzés során megszerezhető vagyonőr-igazolvány meglétéhez van kötve. Ez az igazolvány és/vagy tanúsítvány egy alapvető dokumentum, amely nélkül törvényesen nem alkalmazható munkavállaló ilyen feladatkörre. E jogosítvány megszerzése ma már nem ütközik semmilyen akadályba, feltéve persze, hogy a leendő vagyonőrjelöltek nyitottak a tanulásra és a kötődő ismeretek elsajátítására. Természetesen ezek a képzések is haladnak a korral, így a tanfolyam ma már online formában is elvégezhető. Ha pedig megszereztük a szükséges igazolványt, máris böngészhetünk a számos elérhető vagyonőri állás között, hogy megtaláljuk a nekünk megfelelőt.

A kézzelfogható vagyon őrei

Ha vagyonőr állásról van szó, sokaknak jut rögtön eszébe a bankok, pénzintézetek őrzését végző személy, aki minden ilyen jellegű intézményben kötelező jelleggel megtalálható. Az asszociáció kiváló, hiszen a vagyonőrök számára ez a munkakör egy jól ismert, szinte mindig elérhető opció, amely kiszámítható és biztos hátteret ad. Az ilyen jellegű intézmények az ország bármely pontján megtalálhatók, így akár vidéken is könnyedén kifoghatunk egy ilyen vagyonőri pozíciót. Ha maradnánk az ilyen jellegű feladatoknál, de rugalmasabb és mozgalmasabb módon végeznénk őket, az igazolványunkkal ez is lehetséges.

A rendezvények és ingatlanok biztosítása is népszerű feladatkör

A bankok, üzletek és vállalatok vagyonának szállítása is szükségszerű feladat, amely szintén napi szinten elvégzendő. Bizonyára sokan találkoztak már a borostyánsárga villogóval ellátott páncélautókkal, amelyekkel a pénzt szállítják. Erre a feladatra jól képzett és koncentrált vagyonőrök alkalmasak, akik élvezik a napi szintű utazást, a mobilis munkakört, és nem rettennek meg a kiemelt felelősségtől sem. Sok esetben hatalmas vagyonokért, pénzösszegekért felelnek, így mindenképpen fontos a magabiztos fellépés és fókuszált hozzáállás.

Ingatlanvédelem a mindennapokban

Jellemzően nyugodtabb tempójú, kevesebb kihívással járó munkát jelentenek azok a vagyonőr állások, amelyek telephelyek, ingatlanok őrzéséhez kapcsolódnak. Ennek ellenére vagy épp ezért kifejezetten népszerű opciónak számítanak az álláskeresők körében. Az ingatlanok biztosítása is nagy felelősséggel jár, ugyanakkor bátrabban vágnak bele ilyen típusú feladatba a kezdő vagy épp már a pályájuk vége felé járó vagyonőrök. Érdemes megemlíteni, hogy az ilyen jellegű állások más munkarenddel járnak, mint a korábban említett vagyonőr állások.

Az ingatlanokhoz és telephelyekhez kötődő őrzési feladatok jellemzően 12, 24 vagy akár 48 órás műszakokat is megkövetelnek. Ezt mindenképpen számításba kell vennünk, ha erre adjuk a fejünket. Cserébe természetesen megkapjuk a pihenőnapjainkat is, amelyek az éjszakai munkavégzés és a hosszabb műszakok után automatikusan járnak. Ez tehát nyugodtabb, ugyanakkor hosszabb feladat is, de aki ilyen körökben mozog, az pontosan tisztában van vele. A vagyonőr állások palettája tehát kifejezetten színes, amelyen mindenki megtalálhatja számításait.

képek: profession.hu

(x)

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.