BOGI BLOGJA Bazi nagy szemüveges sportolás

E veszélyes, egyben modern időkben sem kell lemondani arról, hogy valaki a szobában szerezzen izomlázat sportolás közben – csupán egy, a virtuális valóságot megjelenítő cucc kell hozzá.

Haladni kell a korral, gyerekek! A sportolás egyik modern módja a VR-játékok, amikor is magadra veszel valami bazi nagy, béna szemüveget – vagy mi annak a cuccnak a neve… –, fogsz két botot, s külső szemmel tekintve epileptikus mozdulatokat végzel a szoba közepén fura tárgyakkal, miközben te meg vért izzadsz azért, hogy elverd az ellenfeled, vagy épp a tóparton csillezzél. Nem a legolcsóbb beruházás, de ha nem tudsz kimenni, vagy lusta gamer vagy, ugyanakkor érzed, valamit csak illenék mozogni, hogy negyvenévesen azért ne vigyen el az infarktus, itt van pár VR-játék sport helyett, kiegészítőnek, kinek mi jön jobban be.

HOLOPOINT

Ebben a játékban piknikus alkattal is el tudod játszani Robin Hoodot, pusztán egy íj és egy nyíl áll rendelkezésedre, amivel jól meg kell szórni az ellenséget, akik a szintek emelkedésével egyre furábbak – legalábbis nem rémlik, hogy a Robin Hood-sztorikban lettek volna nindzsák, de ezen már nem veszünk össze, és jönnek szép számmal, így igencsak szükséged lesz a karmunkára, hogy mindenkit lenyilazz.

VR SPORTS CHALLENGE

Na, itt mindenféle népszerű amcsi sportot lehet imitálni, ami nőként különösen öröm, hiszen nemcsak a lelátóról, hanem virtuális testközelből is lehet tanulmányozni a kidolgozott farpofákat, miközben jéghokizol, amerikaifocizol vagy épp kosarazol a szoba közepén, ami a szembe szomszéd néninek furcsa látvány lehet.

Szóval, ne lepődjön meg senki, ha a néni már nem állja meg, és legközelebb megkérdi a csarnokban: aranyoskám, maguknál minden rendben van mostanában?!

FIRST PERSON TENNIS

A tenisz szerelmeseinek sem kell lemondaniuk szenvedélyükről, csak azért, mert zárva a pálya. Eme csodás játék, azon kívül, hogy pöpecül néz ki a grafikája, nem is olyan egyszerű, mivel valós teniszjátékosokat is választhatsz magadnak ellenfélnek, így itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy Roger Federerrel játszhass.

ELEVEN: TABLE TENNIS

Unalmas, tábortüzes partik elengedhetetlen pillanata, amikor valaki feldobja: na, akkor nem akar valaki pingpongozni? – s a szalonspicces társaság elkezd bénáskodni az amúgy valahonnan mindig előkerülő pingpongasztal felett.

Na, ugyanezt lehet imitálni VR-ban, és még társaság sem kell hozzá. Adva van egy pingpongasztal, aztán az alaptól a profiig be lehet állítani, milyen szinten szeretnél játszani.

Csekkold le, néhány óra után milyen izomlázad lesz.

THE CLIMB

Szobában hegyet mászni?

Hogy a fenébe ne!

Adva van egy halom bazi nagy és életveszélyes szikla, amit meg kell hágni, néha akad biztosíték, meg létra, de sokszor puszta kézzel kell teljesíteni a feladatot.

S ha mindez nem lenne elég, akadnak nehezítő körülmények, mint például denevérek, repülők meg egyéb kellemetlenségek, de ha feljutsz a csúcsra, lehet üvölteni s felpöccinteni egy sört. Mondjuk, kérdés, hogy vajon lefelé is kell-e mászni.

CATCH & RELEASE

Végre egy játék, amelyben nincs teljesítménykényszer, beülsz a ladikba, és durván elkezdesz pecázni.

A játék olyan menő, hogy a megalkotója még olyasmire is gondolt, hogy szendvicset pakolt be neked, meg zsebrádiót, sőt mérleg is van, amin lemérheted mekkora batár halat sikerült kifogni.

Ja, s van még egy Polaroid fényképezőgép, amellyel megörökítheted a csodás tájat, és körbeküldheted a haveroknak, merre pecáztál a hétvégén. Igen, a szobában, de azért mégsem.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.