A versenyek pörgetik fel igazán

Matolcsi Réka tavaly csatlakozott egy fővárosi futóklubhoz, idén júliusban vett részt élete első futómegméretésén, ehhez képest immár az őszi félmaratoni lebeg a szeme előtt.

Matolcsi Réka februárban kezdte a futást, és máris szép eredményeket ért el, célja, hogy ősszel lefussa a félmaratonit. Előtte is sportolt, úszott majd konditerembe járt, ami nagy szerelme volt, ám jött a karanténidőszak, és bezártak a termek.

Súlyokat és eszközöket szerzett be, otthon erősített, ami ez nem volt az igazi, emiatt sportágat váltott, ekkor találta meg a Sanyoszistállót, majd el is kezdődött a közös munka. A sportoló szerint a lehető legjobb döntés volt, hogy csatlakozott Markocsán Sándor egyesületéhez.

„Tavaly év végén költöztem Budapestre, elkezdtem futóklubokat nézni, találtam kettőt-hármat, ám a Sanyoszistálló volt a legszimpatikusabb – kezdte a 30 éves Matolcsi Réka. – Felvettem a kapcsolatot Markocsán Sándorral, nagyon segítőkész volt, majd megbeszéltünk mindent, így velük folytattam. Nemcsak az edzések miatt szeretek itt lenni, remekül fel van építve az egyesület. A közösségi futások, a résztávos edzések és a mozgáskoordinációs tréningek mind nagyszerűek. Összetartó a futóközösség, jó érzés ide tartozni.”

Annak ellenére, hogy nem régóta fut, már szép eredményeket ért el különböző versenyeken. Júliusban vett részt élete első futóversenyén, ami meghatározó élmény volt, a K&H mozdulj! Futóest öt kilométeres távján indult, ahol hetedik helyezést ért el.

Habár a versenyt megelőző napokban nagyon izgult, rengeteg energiával töltötte fel a verseny hangulata. Az volt a célja, hogy a lehető legtöbbet kihozza magából, így nagyon örült a helyezésnek. Ezután nem sokkal jött is a második versenye, a Napfelkelte félmaratoni, amely nem volt betervezve, az indulás spontán ötlet volt.

„Tíz kilométeres távon versenyeztem, abszolútban második, a kategóriámban pedig első lettem. Aznap kétszer álltam dobogóra, nagyon boldog voltam – folytatta. – Majd jött a Wizz Air félmaratoni, amelyen háromtagú együttesben, férfi kategóriában indultunk, mivel egy fiú is volt a csapatunkban. Ez is nagy élmény volt, imádom azt az érzést, amikor a rajtnál állunk, számolunk vissza, szól a zene és másodperceken belül indulunk. Ez hatalmas lendületet ad a futáshoz és elmúlik minden addigi izgalom. Az eredménnyel teljesen elégedettek vagyunk, meglepődtünk, hogy a harmadik helyen sikerült a dobogóra felérnünk, nem számítottunk rá.”

Matolcsi Réka edzőjével, Markocsán Sándorral

 

Matolcsi Réka nem lassít, a közeljövőben újabb versenyeken áll rajthoz. A következő a szeptember 11-i Aldi futógála lesz, amelyen öt kilométeres távon indul, majd a Budapest Airport által rendezett Runway Run öt kilométeres eseményén vesz részt.

Két dolog miatt várja már a versenyt, egyrészt mert nagyon különleges, exkluzív környezetben, a repülőtéri futópályán futhat, másrészt ez jótékonysági verseny, amely a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását támogatja a magyar SUHANJ! Alapítványon keresztül.

Réka célja, hogy ősszel megfelelő idővel teljesítse élete első félmaratoniját.

„Amikor februárban elkezdtem a futást, Markocsán Sándorral azt tűztük ki célul, hogy ősszel teljesítsem a félmaratonit – tette hozzá Matolcsi Réka. – Most is ez lebeg a szemem előtt. Egyelőre az öt-tíz kilométeres távokat érzem biztosnak, de úgy gondolom, szépen fejlődök. A maratonit még távolinak érzem, azt fejben nagyon össze kell rakni. Számomra fontos az idő, így nem szeretném elkapkodni a félmaratonit sem, nehogy csalódás érjen. Edzek becsülettel, és ha már úgy érzem, eljött az ideje egy esetleges maratoni távnak, amelyen magabiztosan állhatok rajthoz, lehet, hogy attól sem zárkózom el.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.