BOGI BLOGJA Jaj, csak a zombi jönne már!

Bogi végiglapozta a versenyprospektusokat, és nagyszerű kezdeményezésekre bukkant, jellemzően a tengerentúlon, amelyben egyik kedvenc témája, a zombiüldözés is felbukkan.

Volt itt már eszem-iszom verseny, a világ legszívatósabb versenyei, most a legviccesebb vagy leghülyébb elnevezésű versenyek jönnek, bár a halmazok olykor fedik egymást. Egy versenynél fontos a marketing, így lehet, hogy az ember nem kap kedvet ahhoz, hogy „Iksz” vagy „Ipszilon” város maratoni, de ha adunk neki valami elborult nevet, és még elborultabb körítést rittyentünk hozzá, máris lehet csorgatni a nyálunkat, hogy elutazzunk a világ végére is

THE ZOMBIE MUD RUN

Mi sem lehet aktuálisabb verseny ennél! A kihívás nem csak abból áll, hogy futsz az erdőben, és néha jumpscare-elemként rád üvölt egy zombi a bukszusból, hanem nevezhetsz emberként vagy – zombiként. Az emberek célja, hogy a rajttól eljussanak a zöld zónába, ahol egészségügyi ellátást kapnak (remélem, sört és bőséges kaját, plusz egy kis nyugtató injekciót), a zombik célja pedig, hogy minél több embert fertőzzenek meg. Az győz, aki hamarabb ér be a zöld zónába, és aki minél több emberi agyból falatozik. Amcsi verseny, de könyörgöm, itt is rendezzenek majd egy ilyet, különben esküszöm, megszervezem én!

THE TEXAS JIGGLE BUTT RUN

Igazából semmi extra, öt kilométeres női verseny, amely az egészséges életmódot promotálja, de hát januárban mi is lehetne aktuálisabb versenynév, mint egy ugráló seggre keresztelt futás.

BORING MARATHON, HALF-BORING MARATHON, CONTANTLY BORING 8K

Végre egy verseny, amely nem árul zsákbamacskát, és nem tagadja le azt, ami sok esetben a valóság:, hogy amúgy rohadt unalmas. A csavar ezután jön, ugyanis ez egy szójáték is, mivel az esemény Boring városában kerül megrendezésre, igen, létezik ilyen város, de a Fucking, Ass, Anus – és még sorolhatnám… – városnevek után ezen már meg sem lepődünk.

Szóval aki egy unalmas versenyen szeretne részt venni egy unalmas városban, az megteheti, sőt, a bostoni maratonira is kvalifikálhatja magát.

SON OF A BEACH 5K

Lássuk be, a magyar nyelv csodálatos abból a szempontból, hogy negyedóráig képesek vagyunk úgy káromkodni, hogy akár egy szót is megismételnénk, főleg, aki végignézte Mucsi Zoltán életművét. Az angol tipikus káromkodások egyike a son of bitch, és a vicces kedvű tengerparti szervezők úgy gondolták, legyen belőle beach, abba úgyse lehet belekötni.

És tök fajin cuccokat adnak, a célban kapsz amcsi zászlós dögcédulát a nyakadba, ilyen pöpec fémtermoszt, a verseny után eszem-iszom, arcon pörgés, különben mi értelme lenne az egész cirkusznak?!

MOUNTAIN MARATHON & HILLBILLY HALF-MARATHON

Mondhatni, egy újabb hegyi maratoni, de ami lényeges, az a félmaratoni neve. Ismerjük a redneck kifejezést, a texasi sutyerákokra alkalmazzák javarészt, na a hillbilly is egyfajta déli suttyót jelent, csak földrajzilag máshol, de attól még a sutyerákokra mondják. Többféleképpen lehet értelmezni, hogy miért a félmaratonista a proli, egyfelől, drága öcsém, csak a félmarcsin indulsz, mekkora suttyó vagy, illetve édes fiam, hogy lehetsz ekkora bunkó, hogy a vasárnapi ebéd helyett, hanyagolva anyádékat, a hegyekben rohangálsz, tán Washingtonban jobb a hot-dog, mint az én pulykaherepörköltem?

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Pókember jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.