Lubics Szilvia a sztárváltó első tagja

A Csupasport szombati sztárváltójában Lubics Szilvia is elindul, sőt a háromszoros Spartathlon-győztes kezdi a futást, amely előtt nagyszerű erőben érzi magát, mert rendszeresen edz.

Lubics Szilvia is tagja a Csupasport május 16-ra tervezett sztárváltójának, de nemrégiben már kipróbálta magát a virtuális váltóversenyek világában.

„Pont most volt egy hasonló versenyem – kezdte a háromszoros Spartathlon-győztes. – Zalaegerszeg és Keszthely között rendeznek minden évben egy terepversenyt a Másodszor is célba érünk névvel, amelyen a Koraszülöttmentő Alapítvány munkájára hívjuk fel a figyelmet, voltam már védnöke és fővédnöke, és idén is szerepelt a tervek között. Aztán a vírushelyzet keresztülhúzta a számításokat, de a szervezők kitalálták a virtuális váltót. Azok vettek részt, akik rendszeresen indulnak a versenyen, illetve az alapítvány részéről néhányan, én és Bódis Tamás is, aki idén fővédnök lett volna. A virtuális váltó távol áll a valóságtól, de a cél az volt, hogy felhívjuk a figyelmet az alapítványra, hogy segítsünk támogatókat szerezni.”

Idén kísérőként vett volna részt az Ultrabalatonon, az egyéniben rajthoz álló férjét kísérte volna, ő pedig júniusban a Góbi-sivatagban futott volna, de az a verseny is elmarad. Naptárában a tavasz elejére tervezett 100 kilométeres országos bajnokság is szerepelt, de a járványügyi szigorítások miatt szintén kimaradt a program.

A Csupasport sztárváltójának egyébként Lubics Szilvia az első tagja, de elmondta, délelőttönként szeret futni, ha pedig két edzése van egy nap, a hangsúlyosabb, feladatosabb részt a nap első felében, lehetőleg minél korábban teljesíti.

 

Lubics Szilvia idén a férjét kísérte volna az Ultrabalatonon.

 

„Most még minden bizonytalan, senki sem mondhatja, hogy ezt vagy azt a verseny megtartják. A Spartathlonban reménykedünk, mert muszáj, hogy legyen valami az ember fejében, amire készül. Abszolút nem álltam le, az intenzitás és a mennyiség sem változott, sőt csak több lett, ezért egyre jobb állapotban érzem magam. Normális helyzetben a versenyek előtt csökken az edzés mennyisége, utána pedig kell néhány hét, mire a verseny előtti állapotomhoz hasonlóan újra terhelhető leszek. Egy verseny nagyjából öt hetet érint az edzésekkel, most rendszeresen készülök, a folyamatot nem töri meg semmi. Ez a pozitív része az időszaknak, ebbe próbálok kapaszkodni, másrészről viszont a versenyek, amelyek lelkileg megerősítést adnak az embernek, amelyek megkönnyítik a további felkészülést. Ettől függetlenül nem érzem, hogy ne lenne meg a motivációm.”

Hozzátette, felvetődött, hogy Magyarországon rendeznek egy-két versenyt, képbe került a korábban nem tervezett Ultra Tisza-tó, szóval ha javulnak a körülmények, elképzelhető, ott próbára teszi magát, s remélhetőleg majd a Spartathlonon is.

A sztárváltó tagja lesz még Bogárdi Szilvia, Blaskó Mihály, Csere Gáspár, Csécsei Zoltán, illetve Ferenczi István és Dombi Tibor is.

 

Aki teheti, fusson a sztárváltóval, fusson ismerőseivel!

Természetesen minden futót arra biztatunk, ha teheti, szóljon ismerőseinek, szervezzen csapatot, és a május 15-i hétvégén társaival – telefonos váltással, de természetesen igazi futással – teljesítse a 221 kilométert, majd számoljon is be róla a csupasport@csupasport.hu oldalon. Részletek ebben a cikkben.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.