Tihanyi Félmaraton, a „szerelemprojekt”

Október 17-én, szombaton kerül sor a VI. Knauf Tihanyi Félmaratonra, az évad egyik utolsó jelentősebb futóeseményére. A szervezők forró teával és tömérdek szeretettel várják a résztvevőket.

Kissé kockázatos október második felére hagyni egy olyan nívós futóversenyt, mint amilyen a tihanyi félmaratoni. Ha hinni lehet az időjárás-előrejelzésnek, ha eső nem is, élénk északi szél mindenféleképpen nehezíteni fogja a futók dolgát, nem beszélve a 10 Celsius-fokos csúcshőmérsékletről.

„Tudjuk, milyen időjárás vár ránk, de felkészültünk – mondta a Csupasport szerkesztőségének Gyurián Zsanett projektmenedzser. – A Tihany Beach, ahol a versenyközpontot felállítottuk, amúgy is szeles, de tudjuk, hogy versenyzőinket sem akármilyen fából faragták, hiszen sokan közülük akkor is futnak, amikor repkednek a mínuszok. Ennek ellenére forró, hamisítatlan napközis teával várunk mindenkit. A gyerekekről sem feledkeztünk meg, ők a versenyközpont fűtött, fedett épületében vehetnek részt különböző programokon.”

Persze nem a szervezőkön múlt, hogy eddig kellett várnunk az ország egyik legszebb pontján, a Tihanyi-félszigeten sorra kerülő félmaratoni viadalra. Mint minden más sportágban, a futásban is idén a koronavírus-járvány írta a forgatókönyvet, és nem volt ez másképpen a tihanyi félmaratonival sem.

Nézzük a dolog jó oldalát, és örüljünk annak, hogy a március 21-ről elhalasztott tömegsportrendezvényen a résztvevők elégtétételt vehetnek a pandémián!

„Márciusban néhány nappal a verseny kezdete előtt derült ki, hogy le kell fújnunk a rendezvényt – árulta el Gyurián Zsanett. – Kissé tartottunk attól, hogyan fogadják a hírt a futók, de szerencsére nagyon megértőek voltak, és örültek, hogy októberre tettük át az eseményt. Nem hagytuk magukra azokat sem, akik a járvány alatt nem járnak tömegrendezvényre, így futóversenyekre sem, ők virtuálisan teljesíthetik a távokat.”

RAJTIDŐPONTOK
3 és 7 kilométeres táv:
10.00
11 kilométeres táv: 10.45
Félmaratoni: 12.00 (egyéni, páros és trió)
Babyrun: 11.30

Aggódnunk nem kell, hiszen a járványügyi előírásokat szem előtt tartva a négy távon legfeljebb 1500 futó állhat rajthoz – negyven százalékkal kevesebb, mint 2019-ben –, ráadásul a versenyzők csak kisebb létszámú csoportokban vághatnak neki a megméretésnek.

A huszonegy kilométeres táv mellett próbára tehetjük magunkat a tizenegy, a hét és a három kilométeresen is, a legkisebbeket pedig a 400 méteres babyrun várja. A kutyust se hagyjuk otthon, hiszen a vállalkozó kedvűek házi kedvencük társaságában is teljesíthetik a kihívást!

Ha pedig célba értünk, ne induljunk még haza, hiszen 15.40-kor kezdődik a tombola. Mindezek tükrében nem meglepő, hogy a versenyre már réges-régen beteltek a helyek.

„Nagyon remélem, hogy aki eljön szombaton, jól fogja érezni magát. Minden rendezvényünkön arra törekszünk, hogy a résztvevők érdekeit tartsuk szem előtt, és hogy a szerint alakítsuk ki a versenyprogramokat. Nálunk mindig a futók az elsők, minden más csak utána következik. Igyekszünk kreatívak lenni, és innovatív elemeket csempészni egy-egy rendezvényünkbe. Nyugodtan állíthatom, nemcsak életünkké, hanem szerelmünkké is vált a verseny. Talán ez az, ami különlegessé teszi a tihanyi félmaratonit” – zárta a beszélgetést a projektmenedzser.

A tihanyi félmaratonival kapcsolatos fontos információkat itt találják, ez pedig az esemény hivatalos Facebook-oldala.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.