Világsztárok a bringa nyergében

Kevesen tudják, hogy a hírességek nemcsak futni szeretnek, hanem szívesen ülnek kerékpárra is. Vannak, akik egészségmegőrző szándékkal, mások életformaként, megint mások jótékonykodásból.

Ha turistaként Hollywoodba látogat az ember, ne lepődjön meg, ha Harrison Fordot vagy éppen George Clooneyt pillantja meg kerékpáron. Ám nemcsak ők nagy hívei a kerekezésnek, hanem más színészek, előadóművészek, sőt politikusok is. Nézzük a leghíresebbeket!

 

Patrick Dempsey

A méltán népszerű Grace klinika dr. Shepherdje, aki számos filmben kapott szerepet, megszállott, erős versenyszellemmel megáldott bringás. Olyannyira, hogy korábban útjára indította a róla elnevezett Dempsey Challenge-et, amellyel adományt gyűjt. A kihíváson több távon is lehet indulni, és az eseményen miden évben tiszteletét teszi az amerikai profi országúti kerékpáros, Levi Leipheimer. Az adományokból befolyó összeget a színész a Patrick Dempsey Rákellenes Alapítványnak ajánlja fel.

 

Matt Damon

Az Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színész és forgatókönyvíró nem kispályás versenyző: odaadó kerekes, aki testvérével, Kyle-lal tandembringán teljesítette a dél-afrikai Cape Argus Cycle Tourt, amely több mint száz kilométer hosszú. Matt Damon a Nem a kerékpárról van szó című dokumentumfilmben a doppingbotrányba keveredett amerikai országúti kerékpárost, Lance Armstrongot alakítja, ám mindmáig kérdéses, mikor kerül forgalomba az alkotás.

 

 

George Clooney

A kétszeres Oscar-díjas és háromszoros Golden Globe-díjas amerikai színész, rendező, producer és forgatókönyvíró, aki egyben az ENSZ békenagykövete is, az olaszországi Comói-tónál vett házat, éppen ott, ahol korábban Lance Armstrong is lakott, miközben a híres körversenyekre készült. Clooney a hegyikerékpározás szerelmese, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy egyszer a U2 énekesével, Bonóval óriásit bringázott az ír vidéken.

Matthew McConaughey

A texasi származású Oscar- és Golden Globe-díjas amerikai színész és Lance Armstrong régóta barátok, és már több száz kilométert tekertek le együtt. Mindmáig rejtély, hogy Matthew McConaughey – aki korábban doppingbotránya miatt elítélte az amerikai bringást – vajon a közös kerékpározásnak köszönhetően változtatta-e meg véleményét.

 

Pink

A háromszoros Grammy-díjas amerikai énekes, színész, dalszerző, táncos, lemezproducer és szóvivő nem jön zavarba, ha bringáznia kell. Szeret családjával kerekezni, de lóti-futi ügyeit is a kétkerekűn intézi. Pink a radikális PETA állatvédő kampány tagja, s mint mondja, ezért használ kerékpárt, és nem lovaskocsit.

 

Arnold Schwarzenegger

A jó öreg Arnie-t Melbourne-ben és Londonban is többször látták már drótszamáron. A Terminátor így foglalta össze kerekezéssel kapcsolatos véleményét: „Nyúlbéla, aki nem szeret kerékpározni.”

 

 

John Kerry

Az amerikai politikus, a 2004-es elnökválasztás demokrata jelöltje, aki korábban az Egyesült Államok külügyminisztere volt, hivatásos versenyzőket megszégyenítő teljesítményre képes a nyeregben. Kétezerkilencben a korábbi profi kerekes, Jonathan Vaughters elkísérte egy bringás körútra. Elképedve tapasztalta, hogy Kerry mennyire komolyan veszi a sportot, és ennek hangot is adott: „Ha versenyezne a korosztályában, ő lenne az ország egyik legjobb kerekese.”

 

 

George W. Bush

Az Amerikai Egyesült Államok 43. elnöke, aki most 74 esztendős, gyakran kerékpározik, méghozzá nem is akármilyen szinten. Az általa alapított erő-állóképességet fejlesztő, Warrior 100K elnevezésű hegyikerékpáros kihíváson fitogtatja példátlan állóképességét, így ismerve el az amerikai veteránokat támogató civil szervezetek munkáját.

 

Fotók: AFP

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.