Tévétorna a Z-generáció gyerekeinek

Hogy a gyerekek ne maradjanak testnevelésóra nélkül a koronavírus-járvány ideje alatt, a brit személyi edző és életmód-tanácsadó Joe Wicks úgy döntött, minden nap megtornáztatja őket.

Március 30-án, hétfőn több mint félmillióan nézték Joe Wicks YouTube-csatornáján tartott testnevelésóráját. A képernyő melletti chatszobában csak úgy záporoztak a kommentek, így joggal merül fel a kérdés: ha az óra közben ilyen sokan osztották meg véleményüket, akkor ki végezte el a gyakorlatokat?

A 33 éves brit állampolgárságú személyi edző és életmód-tanácsadó már sok embernek segített, hogy megszabaduljon súlyfeleslegétől, ám ezúttal nagy fába vágta a fejszéjét. Elhatározta, hogy hétköznap reggelente több millió brit iskoláskorú gyereket tornáztat meg, akik a koronavírus-járvány miatt otthon rekedtek.

A március 23-i, hétfőn tartott első virtuális órájára 790 000 háztartásból jelentkeztek be, ez a mutató pedig vetekszik a legnagyobb Premier League-csapatok feliratkozóinak számával.

A történeti hűség kedvéért hadd rögzítsük: míg az angol topklubok YouTube-követőinek száma eléri a többmilliós nagyságrendet, addig az angol labdarúgó-bajnokság legfelső osztályában jelenleg 3. helyen álló Leicester City „csupán” 185 000 követővel büszkélkedhet közösségi videómegosztó portálján.

No, de térjünk vissza a derék fiatalemberhez! Joe mindössze 30 perces foglalkozást tart, ám azt minden korosztálynak: először a legkisebbek által is elvégezhető gyakorlatokat mutat be és a középiskolásoknak valókkal zárja a virtuális órát. Ami azonban még ennél is fontosabb, a weboldal adatai szerint nemcsak Nagy-Britanniából, hanem a világ minden részéből csatlakoznak az órákhoz. A félórás workoutnak figyelemre méltó utóélete van: az első adás végeztével még 255 000-en tekintették meg a március 23-i premiert.

Joe kitűnő érzékkel szólítja meg a Z-generáció tagjait és szüleiket: arra kérte az anyukákat és az apukákat, hogy Twitter-oldalukra töltsenek fel #PEwithJoe hashtaggel ellátott képeket és videókat arról, ahogyan csemetéik tornáznak. A hashtag futótűzként kezdett terjedni a közösségi médiafelületeken, aminek köszönhetően Joe Wicks mára a világ egyik legismertebb tesitanára lett a gyermekek körében.

Nemcsak a kicsik, hanem szüleik is odavannak a „nemzet tornatanáráért”, amit jól bizonyítanak a felhasználói vélemények. „Minden tiszteletem Joe-é! Egymaga vállalkozott arra, hogy megmentse az országot a hiperaktív gyerekektől” – írja egy lelkes szülő, miközben lánya a netes órán dolgoztatta izmait. Ő azonban nem az egyetlen, aki kifejezte köszönetét az interneten. „Még soha nem láttam a fogadott lányomat ilyen lelkesnek. Egy percig sem kellett nógatnom, hogy együtt tornázzon a többiekkel. Nagy vagy, Joe!”

A személyi edző úgy vette rá a gyerekeket a mozgásra, hogy megígérte nekik, ha végigcsinálják vele a 30 percet, életerősek, vidámak és derűlátók lesznek a kihívásokkal teli bizonytalan időkben.

„Olyan alapgyakorlatot végzünk el együtt, amelyekhez nem kell hely. Bízzatok bennem, a mai naptól egy darabig én leszek a testnevelő tanárotok” – biztatta közösségi oldalán a kicsiket.

A műfaj egyébként nálunk sem ismeretlen. Az Echo Tv gyermektornája már jó néhány éve nyomon követhető az interneten, és a feliratkozók száma (csaknem 400 000) arról árulkodik, a világhálós tévétornát nálunk is sokan kedvelik.

Joe foglalkozásait minden reggel 9 órától itt lehet követni.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.