Fuss, tekerj, túrázz februárban is!

Talán az utolsó lehetőség, hogy a következő négy-öt hétben is téli körülmények között lehessen sportolni hazánkban. Eseménynaptárunk folyamatosan frissül, érdemes többször is visszanézni.

Futás

Február 1., szombat – Budapest

Minden hónap első szombatján egy kör a Margitszigeten, kezdőknek és újrakezdőknek, kocogóknak és rendszeresen futóknak. Nevezési díj 2000 forint, rajt 10.20-kor a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodától.

 

Túrázás

Február 1., szombat – Felsőtárkány

Bükki kihívás 20/30/50 – A téli, éjszakai egyéni versenyen résztvevők kötelező felszerelése a turistatérkép, az elemlámpa, a tartalékelem és a mobiltelefon. A kijelölt pontokon meleg ital, étel, valamint különböző ajándékok várják a legjobban teljesítőket.

 

SUP-ozás

Február 1., szombat – Érd

Verseny az Érd Aréna 33×25 méteres fedett medencéjében. Valamennyi résztvevő egyforma, Bass felfújható boardokkal versenyez, de a lapát fajtája szabadon választható. Választható az egyéni sprintszám, amely 130 méter, három fordulóval három versenyzővel, illetve az egyéni technikai szám, amelyen öt versenyző indul egyszerre, és egy M-alakú pályát tesznek meg. A harmadik szám a háromtagú csapatverseny. Nevezési díj 4500 forint, amelyet a helyszínen kell befizetni.

 

Futás

Február 1., szombat – Márianosztra

Tajga trail – Most először rendezik a Börzsönyben a versenyt. Minden eddiginél keményebb útvonalra készüljenek a jelentkezők, akik 12 és 23 kilométeres táv megtételére vállalkozhatnak. A fejlámpáját senki se hagyja otthon!

 

Túrázás

Február 1., szombat – Tápiószele

Téli Sóút-túra, idén már 18. alkalommal. A két távon (16 és 34 km) minimális, 52 méter a szintemelkedés. A rövidebb útvonal befutója a tápiógyörgyei vasútállomásnál lévő Vasúti kocsma, míg a hosszabb távnál a szolnoki Víg bakter söröző.

 

Futás

Február 1., szombat – Hódmezővásárhely

Téli crossfutás – A háromfordulós téli terepfutóverseny-sorozat utolsó szakasza. A Kása-erdő „kék körséta” elnevezésű jelzésén lehet egy (3 kilométer), kettő vagy három kört teljesíteni. A végeredményt a három forduló pontjait összeadva kapják.

 

Túrázás

Február 1., szombat – Tihany

Téli Tihany 20/15/10 – A jelentkezők három távon ismerhetik meg Tihanyt és környezetét, a választható távok: 19.79, 14.61, valamint 10.1 kilométer. Az útvonalon minden esetben tea, forralt bor, csokoládé, gyümölcs és pogácsa fogadja a túrázókat, a célban meleg étel és tea lesz.

 

Túrázás

Február 1–2., szombat-vasárnap – Hirschwang an der Rax, Ausztria

Kétnapos téli túra, találkozó 8 órakor a Rax Seilbahn parkolójában. Kiutazás egyénileg, első nap a Rax-fennsík felfedezése, amely alkalmas kezdő hótalpas túrázóknak. Másnap nehezebb szakaszon, Semmering am Spital település mellett a Stuhleck 1782 méter magas csúcsára lehet felkapaszkodni. Szállás a Kobald vendégházban 35 euró ellenében.

 

Kajakozás, kenuzás

Február 1–2., szombat-vasárnap – Hévíz

Egynapos vízitúra stabil kenuban vagy tengeri kajakban. A szervezők indulás előtt rövid, de alapos sportoktatást, baleset-megelőzési, illetve természetvédelmi tájékoztatót tartanak, úszótudás nélkül a mentőmellény viselése kötelező. Találkozó 10.30-kor a Castrum kemping melletti parkolóban, vízre szállás 11.45-kor. A Hévíz patak hozzávetőlegesen 10 kilométer hosszú, pihenőkkel együtt a táv könnyedén teljesíthető 2-3 óra alatt. Kikötés után a szervezők meleg teát, forralt bort kínálnak, de a program a hajók lemosásával, összepakolásával fejeződik be. Kezdő és haladó kajakosok két-, míg a profik egyszemélyes hajókban evezhetnek. Részvételi díj túrakenuval felnőtteknek 5900, gyermekeknek 14 éves korig 4900 forint, míg kajak esetében egységesen 6900 forint. Az ár tartalmazza a szervezést, az oktatást, a felszerelések használatát, a sofőrtranszfert, a teát és a forralt bort, illetve a belépőt a nemzeti park területére. Jelentkezni az info@indian-vizitura.hu e-mail címen lehet.

 

Túrázás

Február 2., vasárnap – Budapest

Hótaposó túra az Ösvénytaposó Baráti Társaság hagyományos nyitó túrája 10, 20 és 30 kilométeren a Zugligeti Általános Iskolától indulva, s oda visszaérkezve. Menet közben egyebek mellett a Szent Anna-kápolna, a Tóthasszony-útja, a Szépjuhászné és a Tündér-szikla is megtekinthető.

 

 

Futás

Február 2., vasárnap – Pilisszentkereszt

Futapest – Mezei és erdei földutakon vezet az útvonal, a versenyzők 14.4 vagy 4 kilométeren tehetik próbára az erejüket és kitartásukat. A rajt helyszíne autóval, busszal, valamint HÉV-vel is megközelíthető, pilisszentkereszti diákoknak és Futapest-klubtagoknak ingyenes.

 

Kajakozás

Február 2., vasárnap – Hévíz

Találkozó 9 óra előtt a Hévízi-tónál, majd három-négy órás evezés következik farsangi jelmezben a Hévíz-patakon tavirózsák, hattyúk és vadkacsák között, a táv hozzávetőlegesen 10 kilométer, a kiszállónál forralt bor és forró tea várja a kajakosokat. A túrára korlátozott létszámban fogadják el a jelentkezéseket, a túravezetés és felszerelés bérleti díja 8900 forint, amely a Nemzeti Park engedélyének díját tartalmazza.

 

Túrázás

Február 2., vasárnap – Budapest

Az újpesti atlétikai stadion mellett (Külső-Szilágyi út, Erdősor út sarok) lesz a Farkas-erdő kívül-belül teljesítménytúra rajtja, amelynek útvonala a Szilas-patakot, a Mogyoródi-patakot, és a névadó Farkas-erdőt járja be. A túrán 9 és 14 kilométeres táv teljesíthető.

 

Futás

Február 2., vasárnap – Szombathely

Karankó-kupa – Erdei utakon, ösvényeken, szalagozott pályán, változatos terepen, a nárai erdő és a parkerdő területén halad, egy részén a hagyományos Karankó-útvonalat követve. Futóverseny hobbifutóknak és profiknak, célja az egészséges életmód népszerűsítése.

 

Túrázás

Február 2., vasárnap – Budapest

A Normafa Csúcs büféjénél rajtolhat, aki benevez a 2. Zimankó-túrára. Választhat 5, 10 vagy 22 kilométeres táv közül, de egy rövid szakaszon nincs túrajelzés. Nevezési díj távolságoktól függően 1300, 1400 és 1500 forint.

 

Futás

Február 5., szerda – Budapest

Krokodilfutás by night! Közösségi élmény 19 órai indulással, úgy tíz kilométer megtételével. A mezőny együtt fut. A szervezők február 2-ig várják az útvonaljavaslatokat, egyéb ötlet, javaslat nélkül a Szilas-patak-parton a Duna-partig, illetve a Dunakeszi-halastó, bányató, tőzeg tavak környéke a lehetséges két táv. Rajt az újpesti Óceánárok utcában lévő síiskolától.

 

Túrázás

Február 7., péntek – Budapest

Álompart teljesítménytúra, amely lényegében egy nagy séta a fővárosban. Indulás és visszaérkezés a Bíbor sörözőnél a Népfürdő utcában, 15 és 20 kilométer megtétele után. A túra 17 órától 22.30.ig tart, nevezési díj egységesen 2000 forint.

 

Evezés

Február 8., szombat – Ásványráró

Találkozó 10 órakor a Part kempingben, innen indul a túrakenus evezés két (legfeljebb három) fővel egy hajóban. Téli felszerelés mindenképpen ajánlatos, felül vízlepergető ruha vagy neoprén szárazruha. Az esemény ingyenes, csupán termoszt, szendvicset és csokit kell vinni. A részvételi szándékot a sziasztok@bejarhatoutazasok.hu e-mail címen lehet jelezni.

 

Túrázás, futás

Február 8., szombat – Gödöllő

Gyalogos teljesítménytúra 6, 12, 20, 30 és 40 kilométeren, rajt és cél valamennyi távnál a helyi Erkel Ferenc Általános Iskola. Terepfutóknak maratoni és félmaratoni távot lehet teljesíteni.

 

Futás

Február 8., szombat – Budapest

A Balboa-kör ingyenes futórendezvény, előzetes regisztráció sem szükséges, csupán pontos érkezés, mert 10 órakor rajtol a mezőny, s 13.30-kor a célkaput mindenképpen bezárják. S még egy fontos tényező: a versenyzők szürke melegítőben, szürke kapucnis felsőben és fekete sapkában futhatnak. A Balboa-kör egy 19 kilométeres, 829 méteres szintemelkedésű edzőkör a Budai-hegységben, nem verseny, hanem egy közösségi futás, kívánatos, hogy a János-hegyi kilátó lépcsőjén a magasba emeljék a futók a karjukat. A szervezők javasolják, hogy aki korábban még nem teljesítette a távot, az útvonalat előzetesen tanulmányozza térképen.

 

Kajakozás, kenuzás

Február 8–9., szombat-vasárnap – Hévíz

Egynapos vízitúra stabil kenuban vagy tengeri kajakban. A szervezők indulás előtt rövid, de alapos sportoktatást, baleset-megelőzési, illetve természetvédelmi tájékoztatót tartanak, úszótudás nélkül a mentőmellény viselése kötelező. Találkozó 10.30-kor a Castrum kemping melletti parkolóban, vízre szállás 11.45-kor. A Hévíz-patak hozzávetőlegesen 10 kilométer hosszú, pihenőkkel együtt a táv könnyedén teljesíthető 2-3 óra alatt. Kikötés után a szervezők meleg teát, forralt bort kínálnak, de a program a hajók lemosásával, összepakolásával fejeződik be. Kezdő és haladó kajakosok két-, míg a profik egyszemélyes hajókban evezhetnek. Részvételi díj túrakenuval felnőtteknek 5900, gyermekeknek 14 éves korig 4900 forint, míg kajak esetében egységesen 6900 forint. Az ár tartalmazza a szervezést, az oktatást, a felszerelések használatát, a sofőrtranszfert, a teát és a forralt bort, illetve a belépőt a nemzeti park területére. Jelentkezni az info@indian-vizitura.hu e-mail címen lehet.

 

Futás, túrázás

Február 8-9., szombat-vasárnap – Kemence

Rajt 18 órakor a Kőrózsában, a táv 46 kilométer éjszakai körülmények között a Börzsönyben, ahol négyszer kell feljutni a Nagy-Hideg-hegy gerincére, de frissítés, együtt haladás és szalagozott útvonal nélkül. Nevezés sincs, csak te, a Börzsöny és a téli éjszaka.

 

Túrázás

Február 9., vasárnap – Hatvan

Zagyva menti túrasorozat 7, 12, 19, 25 és 30 kilométeren, a távokat lehet futva is teljesíteni, sőt kutyával is lehet indulni. Indulás és érkezés a Zagyva-ligeti Parkfitnesz Pályán, részvételi díj a legrövidebb távra 1500, minden további túrára 1800 forint, de 12 éves kor alatt 50 százalék a kedvezmény. Regisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen február 6-ig.

 

Futás

Február 9., vasárnap – Monorierdő

Télűző farsangi futás, amelyen, amelyen a táv nincs meghatározva, csak az idő. Fél óra alatt, lezárt körpályán, mindenki annyit fut, amennyit szeretne, vagy amennyit bír. Találkozó a Makkos Parkban 10 órakor, s a közös futás után az iskola tornatermében játékos feladatokkal, zsíros kenyérrel és teával várják a résztvevőket. A részvétel ingyenes, de előregisztrációhoz kötött monorierdosport@gmail.com e-mal címen. Jelmez kötelező felszerelés a futáshoz!

 

Túrázás

Február 15., szombat – Márianosztra

Téli tüdőtisztító túra a Nyugat-Börzsönyben, ahol kitűnő a panoráma a Só-hegyről és a Kopasz-hegyről. Az útvonal érinti Nagyirtáspusztát és a Vasas-kutat is. Az útvonal nagyjából 13 kilométer, keresztezi a Bezina-patakba torkolló Endre-forrás csermelyét, és áthalad az Olasz-kerten is. A részvétel 14 éven aluliaknak nem lehetséges, indulás 9 órakor a helyi autóbusz-fordulótól.

 

Futás, túrázás, kerékpározás

Február 15., szombat – Mátraháza

A Kékes tízszer – vagyis 70 kilométer 3500 méter szintemelkedéssel, szintsüllyedéssel. A teljesítés mértéke szabadon választható, lehet egyszer is felkapaszkodni a hegyre, sőt gyalogolni vagy kerékpárral teljesíteni. Utóbbit választók kizárólag tökéletesen működő fékrendszerrel indulhatnak. Túrázók esetében érdemes figyelembe venni, hogy egy csúcsmászás két órát vesz igénybe, vagyis aki tízszer szeretne felkaptatni, fejlámpát vigyen magával. Előregisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com email címen.

 

Túrázás

Február 15., szombat – Királyszállás

Magyarország egyik legkeményebb túraterepén, a Burok-völgyben sziklafalak, kőtornyok, meredek völgyoldalak, sár, barlangok, borsókövek és cseppkövek között vezet az út – szeptember után februárban is. A túra során felkereshető a Zsebes-barlang, illetve a Savanyú Jóska barlangja, amelyeknél tanulmányozni lehet a réteglap menti kifagyás és a hideg szénsavas víz üregképző hatását. Találkozó 9.30 órakor Királyszállás település déli végénél, a Burok-völgy feliratú táblánál. Edzettségi állapot előírás, a túra időtartama négy óra, részvételi díj 2000 forint.

 

 

Futás

Február 15., szombat – Budapest

Valentin-napi föld alatti futás Kőbányán a Rottenbiller parkban. Ovisoknak 300, sulisoknak és családoknak egyaránt 700 méteres távon is rendeznek futamot, továbbá 4, 7, 14 és 21 kilométer közül is lehet választani. Az eseményre túrázókat is várnak 3 és 8 kilométeres távokkal.

 

Futás

Február 15., szombat – Szederkény

Örömfutás 102 kilométeren, amely nem verseny. Lehet rövidebb távot (56 és 46 km) is teljesíteni, de a logisztika a futó saját feladata. Részvételi díj 4000 forint, amely tartalmazza az autós kíséretet, a szolid frissítést, az előző napi tésztapartit, a vacsorát és a meglepetést. Rajt szombat reggel 6 órakor Szederkényben (Pécsi út 13/A).

 

Kajakozás, kenuzás

Február 15–16., szombat-vasárnap – Hévíz

Egynapos vízitúra stabil kenuban vagy tengeri kajakban. A szervezők indulás előtt rövid, de alapos sportoktatást, baleset-megelőzési, illetve természetvédelmi tájékoztatót tartanak, úszótudás nélkül a mentőmellény viselése kötelező. Találkozó 10.30-kor a Castrum kemping melletti parkolóban, vízre szállás 11.45-kor. A Hévíz-patak hozzávetőlegesen 10 kilométer hosszú, pihenőkkel együtt a táv könnyedén teljesíthető 2-3 óra alatt. Kikötés után a szervezők meleg teát, forralt bort kínálnak, de a program a hajók lemosásával, összepakolásával fejeződik be. Kezdő és haladó kajakosok két-, míg a profik egyszemélyes hajókban evezhetnek. Részvételi díj túrakenuval felnőtteknek 5900, gyermekeknek 14 éves korig 4900 forint, míg kajak esetében egységesen 6900 forint. Az ár tartalmazza a szervezést, az oktatást, a felszerelések használatát, a sofőrtranszfert, a teát és a forralt bort, illetve a belépőt a nemzeti park területére. Jelentkezni az info@indian-vizitura.hu e-mail címen lehet.

 

Futás

Február 16., vasárnap – Budapest

Folytatódik a Krokodil-futás versenysorozat, amely minden hónap harmadik vasárnapján esedékes. Az újpesti Farkas-erdőben az összesített ranglistaidők alapján a leggyengébb időeredménnyel rendelkező versenyző rajtol legkorábban, s értelemszerűen a legjobb legkésőbb. Természetesen új versenyzők is csatlakozhatnak a mezőnyhöz – hendikeppel.

 

Túrázás

Február 16., vasárnap – Sukoró

Kőről kőre a Velencei-hegységben elnevezéssel 18 kilométeres teljesítménytúra 7 és 9 óra közötti indulással. Autóval érkezőknek a régi labdarúgópálya környékén lehet parkolni, nevezés 1300 forint.

 

Futás

Február 16., vasárnap – Vilonya

Vadregényes téli verseny a Balaton-felvidéken – ez a 7. Tündér-hegyi terepfutónap. A szervezők mindenkit – kicsiket és nagyokat – szeretettel várnak, különböző távokkal. A legkisebbek 11.15-kor rajtolnak, míg a 7, a 12.5 és a félmaratoni távokon 11 órakor indul a verseny. Útvonal a Vilonya és Pétfürdő közötti erdőkben, a Tündér-hegyen és a Péti-hegyek erdeiben, mezőin kijelölt narancssárga szalagozás mentén.

 

 

 

Túrázás

Február 16., vasárnap – Csákberény

Erdőismereti túra a Déli-Vértesben a Gémförtés-völgy–Kopasz-hegy– Pap-irtás–Orondi-szőlők útvonalon. Az útvonal egyes szakaszairól a Móri-árok és a Zámolyi-medence felé is csoda szép a kilátás. Találkozó 9.30-kor a gróf Merán Fülöp Vadászati és Erdészeti Múzeum előtti parkolóban, a túra hossza 5 kilométer, könnyű terepen, hozzávetőlegesen három órában. Részvételi díj 1000 forint.

 

Futás

Február 16., vasárnap – Isaszeg

Fut-Isaszeg Farsangja elnevezésű esemény, amelynek indulási és végpontja a helyi sportcsarnok ugyan, de a távokat (2, 5, 10 és 21 km) a környező utcákban lehet teljesíteni. A rendezvény 10 órakor kezdődik a Réparetekmogyoró Társulat műsorával, illetve arcfestéssel, amely után 11 órától a futók el is startolnak.

 

SUP-ozás

Február 16., vasárnap – Hévíz

Téli SUP-ozás a Hévíz-patakon, hozzávetőlegesen 10 kilométeres távon. Találkozó 9.30 és 10 óra között a Hévíz-patak zsilipjénél. Természetesen lesz evezéselmélet, de egy kis evezési tapasztalat azért ajánlott, kezdők ezúttal ne jelentkezzenek! A túrát 10-20 résztvevővel tartják meg, téli időjárásnak megfelelő öltözék, váltóruha és vízálló táska az értékeknek mindenképpen ajánlott. Regisztráció a suptura@citromail.hu e-mail címen, részvételi díj 12 ezer forint, amely tartalmazza a túravezetést, a deszka- és evezőbérlést, a mentőmellényt, illetve a túraengedélyt. Saját deszkával érkezőknek ez a díj csak hétezer forint.

 

Túrázás

Február 22., szombat – Nagykovácsi

Gyalogtúra a Budai-hegységbe, találkozó 8.30-kor a fővárosban a Széll Kálmán téri metróállomás kijáratánál. A túra a Nagykovácsi községházától indul, s a hozzávetőlegesen 9 kilométer alatt érinti a Képoszlopot, az Antal (Antónia)-árkot és Pilisszentivánt. A túra Pilisvörösvár vasútállomáson fejeződik be. Előjelentkezés a kromcsek1@gmail.com e-mail címen. Kutyabarát esemény.

 

Túrázás

Február 22., szombat – Sástó

Kiss Péter teljesítménytúrázónak, barlangásznak, terepfutónak és hegymászónak emléket állító túra a Mátrában 57, 37 és 20 kilométeres távokon. Kizárólag a február 18-ig tartó előnevezés teljesítésével lehet részt venni az eseményen, amelynek rajt- és célhelye a sástói Oxygen Adrenalin Parkban lesz. Fontos információ, hogy a túra napján az utolsó menetrend szerinti buszjárat Sástóról Gyöngyösre 21.27-kor indul!

 

Túrázás

Február 22., szombat – Zsámbék

Tavaszváró gyalogtúra a Nyakason 11 vagy 16 kilométeren. Rajt a helyi Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola előtt 7.30 és 11.30 között egyénileg, de 15 óráig feltétlen célba kell érkezni. A rövidebb távon az út felvezet a Nyakas-hegy tetejére, jellemzően turista útvonalon Tök irányába, majd egy másik úton vissza Zsámbékra. A hosszabb táv első néhány kilométerén a Nyakas-hegy oldalában lehet barangolni a töki pincevilágban, majd a Nyakas-tetőről vezet vissza az út Zsámbékra.

 

Túrázás

Február 22., szombat – Pomáz

Télűző gyalogtúra a Kő-hegyre. Gyülekező 9:30-tól Pomáz HÉV-állomáson, a túra 10 órakor indul, séta a Petőfi-pihenőig, majd tovább a Kő-hegyi menedékházhoz, onnan a Vasas-szakadékig, majd a Kő-hegy érintésével vissza az indulási pontra. A túra 15 kilométer hosszú, de kezdők is könnyedén teljesíthetik. Részvételi díj 2000 forint, de a helyszínen fizetve már 3000.

 

Kajakozás, kenuzás

Február 22–23., szombat-vasárnap – Hévíz

Egynapos vízitúra stabil kenuban vagy tengeri kajakban. A szervezők indulás előtt rövid, de alapos sportoktatást, baleset-megelőzési, illetve természetvédelmi tájékoztatót tartanak, úszótudás nélkül a mentőmellény viselése kötelező. Találkozó 10.30-kor a Castrum kemping melletti parkolóban, vízre szállás 11.45-kor. A Hévíz-patak hozzávetőlegesen 10 kilométer hosszú, pihenőkkel együtt a táv könnyedén teljesíthető 2-3 óra alatt. Kikötés után a szervezők meleg teát, forralt bort kínálnak, de a program a hajók lemosásával, összepakolásával fejeződik be. Kezdő és haladó kajakosok két-, míg a profik egyszemélyes hajókban evezhetnek. Részvételi díj túrakenuval felnőtteknek 5900, gyermekeknek 14 éves korig 4900 forint, míg kajak esetében egységesen 6900 forint. Az ár tartalmazza a szervezést, az oktatást, a felszerelések használatát, a sofőrtranszfert, a teát és a forralt bort, illetve a belépőt a nemzeti park területére. Jelentkezni az info@indian-vizitura.hu e-mail címen lehet.

 

Futás

Február 23., vasárnap – Budapest

A Red Hot Run csepeli becsületfutama a BSI Csepeli Futónagykövettel. Mivel csak 40 fő vehet részt az eseményen, a szervezők a nevezési díj (3500 forint) beérkezésének sorrendjében töltik fel a helyeket. Csoportos, családias hangulatú közösségi futás a Kis-Duna-parton, a Daru-dombnál. A résztvevők az 500 méteres gyermekfutam mellett 3.77, 4.71, 6.25, 7.82 és 10.3 kilométeres távok közül választhatnak.

 

Futás

Február 23., vasárnap – Tököl

A négy eseményből álló RunDog verseny első állomása a tököli parkerdőben. Kutyával vagy kutya nélkül is lehet teljesíteni a távokat, 3.4 vagy 7 kilométert. A hosszabb távot választók nyolcas alakú pályán futnak, amelynek közepén, a versenyközpontban lesz a frissítés. Rendeznek akadályfutást is öt vagy hét akadállyal. Rajt 9.30-tól folyamatosan.

 

Túrázás

Február 23., vasárnap – Csákberény

Kőről kőre a Vértesben elnevezéssel 25 kilométeres teljesítménytúra 7.30 és 9.30 közötti indulással. Az útvonal a helyi művelődési háztól indulva érinti az Orondi-szőlőhegyet, Csókakőt, a Buhin-völgyet vagy a Kőkaput. Nevezés 1000 forint.

 

Futás

Február 23., vasárnap – Tata

Farsangi futás és gyaloglás az Öreg-tónál, ajánlatos jelmezbe öltözni a részvételhez, ezt a szervezők oklevéllel és faéremmel díjazzák. Kutyabarát rendezvény, de a jelentkezésnél ezt jelezni kell – sőt mindenkinek ajánlott február 20-ig nevezni, mert legfeljebb ötszázan vehetnek részt az eseményen. Egy kör a tó körül 7 kilométer, de hét kört is lehet futni. Futóknak indulás 9 és 11 óra között folyamatosan, gyalogos indulás 8 és 10 óra között. A részvételi szándékot a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen lehet jelezni.

 

Futás

Február 23., vasárnap – Tápiószele

Becsületbeli futás, amelyen a távot és az időt a versenyző maga méri. Rajt a Simonffy Kálmán Művelődési Háznál, az 50 kilométerre vállalkozók 11 órakor, a 25 kilométeren futók 12.30-kor indulnak.

 

Kajakozás

Február 29., szombat – Hévíz

Tavaszköszöntő evezés. Találkozó 9 óra előtt a Hévízi-tónál, majd három-négy órás evezés következik a Hévíz-patakon tavirózsák, hattyúk és vadkacsák között, a táv hozzávetőlegesen 10 kilométer, a kiszállónál forralt bor és forró tea várja a kajakosokat. A túrára korlátozott létszámban fogadnak el jelentkezést, a túravezetés és a felszerelés bérleti díja 8900 forint, amely a nemzeti park engedélyének díját tartalmazza.

 

Túrázás

Február 29., szombat – Bakonykút

Magyarország egyik legkeményebb túraterepe a Burok-völgyben található. Sziklafalak, kőtornyok, meredek völgyoldalak, sár, barlangok, borsókövek és cseppkövek. A túrázók felkeresik a Sárkány-barlangot, a Meta-barlangot, a Fehér-lyukat, az Iker-barlangot és Rózsa Sándor barlangját, amelyeknél tanulmányozni lehet a réteglap menti kifagyás és a hideg szénsavas víz (oldás) barlangképző hatását. Találkozó 9:30-kor a katolikus templomnál, a táv 12 kilométer, 240 méteres szintemelkedéssel. Részvételi díj 2000 forint.

 

Futás

Február 29., szombat – Őriszentpéter

Az év szökőnapjára szervezett örömfutás az 1. Őrség Maraton. Lehetőség lesz egyéniben félmaratoni távot is teljesíteni, de váltóban is lehet indulni.

 

Túrázás

Február 29., szombat – Budapest

Tematikus, kutyás kirándulás-sorozat és gyakorlás Rózsa Péter kutyaoktatóval. Találkozópont 10 órakor a Szilassy út 10. szám előtt, közel a Zugligeti út és a Béla király út kereszteződéséhez. A túra hossza csupán öt kilométer, de közben a kutya oktatása kerül főszerepbe, ezúttal a lábhoz igazodás és a láb melletti séta lesz a téma.

 

Kajakozás, kenuzás

Február 29., szombat – Hévíz

Egynapos vízitúra stabil kenuban vagy tengeri kajakban. A szervezők indulás előtt rövid, de alapos sportoktatást, baleset-megelőzési, illetve természetvédelmi tájékoztatót tartanak, úszótudás nélkül a mentőmellény viselése kötelező. Találkozó 10.30-kor a Castrum kemping melletti parkolóban, vízre szállás 11.45-kor. A Hévíz-patak hozzávetőlegesen 10 kilométer hosszú, pihenőkkel együtt a táv könnyedén teljesíthető 2-3 óra alatt. Kikötés után a szervezők meleg teát, forralt bort kínálnak, de a program a hajók lemosásával, összepakolásával fejeződik be. Kezdő és haladó kajakosok két-, míg a profik egyszemélyes hajókban evezhetnek. Részvételi díj túrakenuval felnőtteknek 5900, gyermekeknek 14 éves korig 4900 forint, míg kajak esetében egységesen 6900 forint. Az ár tartalmazza a szervezést, az oktatást, a felszerelések használatát, a sofőrtranszfert, a teát és a forralt bort, illetve a belépőt a nemzeti park területére. Jelentkezni az info@indian-vizitura.hu e-mail címen lehet.

 

Futás

Február 29., szombat – Budapest

Bár a változatás jogát fenntartják, a szervezők szeretnének mostantól minden hónap utolsó szombatjára egy különleges futóedzést, lehetőleg mindig másik helyszínen. Elsőként egy Citadella-futásra lehet készülni, rajt (8.45) és cél az Oxygen Wellness Naphegy. A két edző a kezdőkkel kíméletesek lesznek, de a haladók kőkemény edzésre készüljenek. Lehetőleg mindenki jelmezben fusson!

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.