Heti aktuális: éjjel a Börzsönyben

Kemencén hozzávetőlegesen negyvenhat kilométert jelent, ha valaki négyszer felkapaszkodik a Nagy-Hideg-hegy gerincére, mindezt éjszakai sötétben. Egyéb fontosabb események a 6. hétről!

Futás

Február 5., szerda – Budapest

Krokodilfutás by night! Közösségi élmény 19 órai indulással, úgy tíz kilométer megtételével. A mezőny együtt fut. A szervezők február 2-ig várják az útvonaljavaslatokat, egyéb ötlet, javaslat nélkül a Szilas-patak-parton a Duna-partig, illetve a Dunakeszi-halastó, bányató, tőzegtavak környéke a lehetséges két táv. Rajt az újpesti Óceánárok utcában lévő síiskolától.

 

Túrázás

Február 7., péntek – Budapest

Álompart teljesítménytúra, amely lényegében egy nagy séta a fővárosban. Indulás és visszaérkezés a Bíbor sörözőtől/-höz a Népfürdő utcában, 15 és 20 kilométer megtétele után. A túra 17 órától 22.30-ig tart, nevezési díj egységesen 2000 forint.

 

Evezés

Február 8., szombat – Ásványráró

Találkozó 10 órakor a Part kempingben, innen indul a túrakenus evezés két (legfeljebb három) fővel egy hajóban. Téli felszerelés mindenképpen ajánlatos, felül vízlepergető ruha vagy neoprén szárazruha. Az esemény ingyenes, csupán termoszt, szendvicset és csokit kell vinni. A részvételi szándékot a sziasztok@bejarhatoutazasok.hu e-mail címen lehet jelezni.

 

Túrázás, futás

Február 8., szombat – Gödöllő

Gyalogos teljesítménytúra 6, 12, 20, 30 és 40 kilométeren, rajt és cél valamennyi távnál a helyi Erkel Ferenc Általános Iskola. Terepfutóknak maratoni és félmaratoni távot lehet teljesíteni.

 

Futás

Február 8., szombat – Budapest

A Balboa-kör ingyenes futórendezvény, előzetes regisztráció sem szükséges, csupán pontos érkezés, mert 10 órakor rajtol a mezőny, s 13.30-kor a célkaput mindenképpen bezárják. S még egy fontos információ: a versenyzők szürke melegítőben, szürke kapucnis felsőben és fekete sapkában futhatnak. A Balboa-kör egy 19 kilométeres, 829 méteres szintemelkedésű edzőkör a Budai-hegységben, nem verseny, hanem közösségi futás, kívánatos, hogy a János-hegyi kilátó lépcsőjén a magasba emeljék a futók a karjukat. A szervezők javasolják, hogy aki korábban még nem teljesítette a távot, az útvonalat előzetesen tanulmányozza térképen.

 

Kajakozás, kenuzás

Február 8–9., szombat-vasárnap – Hévíz

Egynapos vízitúra stabil kenuban vagy tengeri kajakban. A szervezők indulás előtt rövid, de alapos sportoktatást, baleset-megelőzési, illetve természetvédelmi tájékoztatót tartanak, úszótudás nélkül a mentőmellény viselése kötelező. Találkozó 10.30-kor a Castrum kemping melletti parkolóban, vízre szállás 11.45-kor. A Hévíz-patak hozzávetőlegesen 10 kilométer hosszú, pihenőkkel együtt a táv könnyedén teljesíthető 2-3 óra alatt. Kikötés után a szervezők meleg teát, forralt bort kínálnak, de a program a hajók lemosásával, összepakolásával fejeződik be. Kezdő és haladó kajakosok két-, míg a profik egyszemélyes hajókban evezhetnek. Részvételi díj túrakenuval felnőtteknek 5900, gyermekeknek 14 éves korig 4900 forint, míg kajak esetében egységesen 6900 forint. Az ár tartalmazza a szervezést, az oktatást, a felszerelések használatát, a sofőrtranszfert, a teát és a forralt bort, illetve a belépőt a nemzeti park területére. Jelentkezni az info@indian-vizitura.hu e-mail címen lehet.

 

Futás, túrázás

Február 8-9., szombat-vasárnap – Kemence

Rajt 18 órakor a Kőrózsában, a táv 46 kilométer éjszakai körülmények között a Börzsönyben, ahol négyszer kell feljutni a Nagy-Hideg-hegy gerincére, de frissítés, együtt haladás és szalagozott útvonal nélkül. Nevezés sincs, csak te, a Börzsöny és a téli éjszaka.

 

Túrázás

Február 9., vasárnap – Hatvan

Zagyva-menti túrasorozat 7, 12, 19, 25 és 30 kilométeren, a távokat lehet futva is teljesíteni, sőt kutyával is lehet indulni. Indulás és érkezés a Zagyva-ligeti Parkfitneszpályán, részvételi díj a legrövidebb távra 1500, minden további túrára 1800 forint, de 12 éves kor alatt 50 százalék a kedvezmény. Regisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen február 6-ig.

 

Futás

Február 9., vasárnap – Monorierdő

Télűző farsangi futás, amelyen a táv nincs meghatározva, csak az idő. Fél óra alatt a lezárt körpályán mindenki annyit fut, amennyit szeretne vagy amennyit bír. Találkozó a Makkos Parkban 10 órakor, s a közös futás után az iskola tornatermében játékos feladatokkal, zsíros kenyérrel és teával várják a résztvevőket. A részvétel ingyenes, de előregisztrációhoz kötött a monorierdosport@gmail.com e-mal címen. Jelmez kötelező felszerelés a futáshoz!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.