Heti aktuális: gyereknapi futóparti

A kijárási korlátozások enyhítésével egyre több a szabadtéri program, bár egyelőre a vízitúrák a hangsúlyosabbak, de a pünkösdi hétvégén egy-egy bringa- vagy futóeseményt is megtartanak.

Kerékpározás

Május 28.–június 1., csütörtök-hétfő – Tisza-tó

A koronavírus-járvány miatt, a május 3-ra tervezett Intersport Tour de Tisza-tó-kerülést viruálisan a hét második felében rendezi meg a Budapest Sportiroda. Az előre meghatározott időszakban (május 28. és június 1. között) az országban bárhol teljesíthető a választott táv (14, 30, 65, 110, 210 km), de akár a helyszínen is lehet tekerni. A részvétel négy lépést kell követni: 1. Nevezés a választott versenyszámra a BSI online felületén, 2. A megadott időszakban letekerni a távot, 3. A teljesítés rögzítése kerékpáros computerrel, gps-es órával vagy telefonos alkalmazással, s az eredmény feltöltése a honlapra, 4. Az eredménylista letöltése vagy Facebookon megosztása.

 

SUP-ozás

Május 29., péntek – Budapest

Napfelkeltés supozáshoz korai ébredés szükséges, éppen ezért a Római-parton található Római Hotelnél 5 és 5.30 között lesz a gyülekező. A túra 2.5–3 óra, de fontos információ, hogy a kiszállási pont a Gellért-hegynél lesz, végigevezve Budapesten. A szervezők mindössze tíz deszkát biztosítanak, amelynek bérlése 6000 forint, saját felszereléssel érkezők 2000 forintért vehetnek részt az eseményen. Jelentkezés kizárólag a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen lehetséges, amely regisztrációt is jelent egyben.

 

SUP-ozás

Május 30., szombat – Dunaharaszti

Jótékonysági suptúra menhelyen élő kutyákért. Találkozó 14 órakor Dunaharasztin, a Csónak utca és Kikötő-sétány sarkán, indulás 14.30-kor, a túra hossza legfeljebb 2.5 óra. Részvételi díj a deszka bérlésével 8000 forint, saját deszkával érkezőknek 3000 forint, s a teljes bevétel az Ebremény Kutyavédő Egyesületet illeti. A túrára jelentkezni a suprafel@gmail.com e-mail címen lehet.

 

Kerékpározás

Május 30., szombat – Gárdony

A tavaszi, 2. Velencei-tókört március 21-én rendezték volna meg, de a kormányrendelet – egyebek mellett ezt is – megtiltotta, a tervek szerint azonban május 30-án, szombaton már megtartható. Rajt a gárdonyi TóParty kempingtől 11 órakor, s három táv közül lehet választani. Az egyik ilyen a Bence-hegyre vezet, amely a bátrabbaknak kínál 13.5 kilométert emelkedővel. A másik a tókerülő 29 kilométer, a korábbi versenyekkel eltérően azonban a frissítésről minden résztvevő maga gondoskodjon. A harmadik pedig a 10 kilométeres táv. Helyszíni nevezés nincs!

 

SUP-ozás

Május 30., szombat – Gárdony

Könnyed supozás a Velencei-tó egyik szigetére, ahol a gyalogösvényeken totemoszlop, illegális tűzrakóhely vagy bálnacsontváz is található. A túra a nádasok közti átjárókon, belső tisztásokon vezet, ahol halakat, madárfészkelő-helyeket, víz alatti növényeket is lehet látni. A túra hossza 3-4 óra, kezdők számára is vállalható. Indulás a gárdonyi Panoráma szabadstrandtól 14 órakor. Részvételi díj saját deszkával 2000, kölcsönzött deszkával 6000 forint. Az előírásoknak megfelelően a résztvevők és az eszközök száma véges, ezért a részvételi szándékot a 20/203-24-79-es vagy a 70/322-83-50-es telefonszámon kell jelezni.

 

Gyaloglás, futás

Május 30.–június 1., szombat-hétfő – Magyarország

A gyereknapi virtuális futóparti május 30-án reggel 6 órától június 1-jén éjfélig tart, szerte az országban bárhol teljesíthető egyénileg. Nem verseny, de oklevelet kiosztanak, s a távokat (7, 14, 21, 28, 35, 42 km) gyalogolva is lehet teljesíteni akár futópadon, akár a természetben – nem kizárólag gyerekeknek. A legkisebbek 2 vagy 4 kilométer között is választhatnak. A teljesítést a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címre kell elküldeni, nevezési díj 3000 forint.

 

Kerékpározás

Május 30.–június 1., szombat-hétfő – Tiszafüred

A Tóparti Bringapartit élőben és virtuálisan is megrendezik a pünkösdi hétvégén. Aki személyesen szeretne kerékpározni a Tisza-tónál, május 31-én vasárnap 8 és 11 óra között rajtolhat a tiszafüredi Albatrosz-kikötőből, s 30, 46, 67 vagy 125 kilométer közül választhat. Célzárás 18 órakor, regisztráció a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen a létszám felmérése érdekében. A virtuális teljesítők bárhol az országban letekerhetik a megadott távok (5, 15, 30, 50, 80, 100, 120, 150, 200, 250 km) valamelyikét május 30., szombat reggel 6 óra és június 1., hétfő éjfél között. Utóbbi megméretés hagyományos kerékpár mellett szobai görgőn vagy szobakerékpáron is teljesíthető. A teljesítést fotóval illusztrálva a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címre kell elküldeni, nevezési díj 3000 forint.

 

Kajakozás

Május 31., vasárnap – Taksony

Kajakozás a Soroksári-Duna-ágon, gyermekbarát, könnyű túra, háromszemélyes családi hajókban. Részvételi díj 4000 forint/fő, amely tartalmazza a teljes felszerelést, túravezetést és a lebonyolítást. Ez a túra Taksonyból indul 10 órakor, s az úszóláp körbeevezésével lehet élményeket szerezni. Az érdeklődők a Kajakszafari Facebook-oldalán regisztrálhatnak s kaphatnak pontos tájékoztatást.

 

SUP-ozás

Május 31., vasárnap – Szigetszentmiklós

Barangolás a Soroksári-Duna-ágon, találkozó 10.30-kor a szigetszentmiklósi Május 1. sétány–Bíró Lajos utca sarkánál. A szervezők mindössze tíz deszkát biztosítanak, amelynek bérlése 8000 forint, a saját felszereléssel érkezők 3000 forintért vehetnek részt az eseményen. Jelentkezés kizárólag a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen lehetséges, amely regisztrációt is jelent egyben.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Tippek a túrahátizsák könnyítéséhez
Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.