Heti aktuális: Irány az Alacsony-Tátra!

Három hótalpas túra budapesti vagy miskolci indulással, amelyen lehetőség nyílik megmászni a Deres-hegyet, a Gyömbér-csúcsot vagy a Chopokot. Egyéb fontosabb események a 3. hétről!

Túrázás

Január 16–18., csütörtök-szombat – Szlovákia

Három hótalpas túra az Alacsony-Tátra kétezres csúcsaira, budapesti vagy miskolci indulással. Lehetőség nyílik megmászni a Deres-hegyet (2004 méter), a Gyömbér-csúcsot (2046 méter) vagy a Chopokot (2024 méter). Részvétel díj 41 700 forint, amely tartalmazza az utazási költséget, az autópályadíjakat, a parkolási költségeket, szállást két éjszakára, a hótalpak és túrabotok bérleti díjait, az üdülőhelyi díjakat és az illetékeket, a reggelit, a programszervezést, a szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetést. Jelentkezni a cooltour.sk@gmail.com e-mail címen lehet, de a program teljeskörű leírásáról a honlapon érdeklődhet.

 

Kajakozás, kenuzás

Január 18., szombat – Hévíz

Egynapos vízi túra stabil kenuban vagy tengeri kajakban. A szervezők indulás előtt rövid, de alapos sportoktatást, baleset-megelőzési, illetve természetvédelmi tájékoztatót tartanak, úszótudás nélkül a mentőmellény viselése kötelező. Találkozó 10.30-kor a Castrum kemping melletti parkolóban, vízre szállás 11.45-kor. A Hévíz-patak hozzávetőlegesen 10 kilométer hosszú, pihenőkkel együtt a táv könnyedén teljesíthető 2-3 óra alatt. Kikötés után a szervezők meleg teát, forralt bort kínálnak, de a program a hajók lemosásával, összepakolásával fejeződik be. Kezdő és haladó kajakosok két-, míg a profik egyszemélyes hajókban evezhetnek. Részvételi díj túrakenuval felnőtteknek 5900, gyermekeknek 14 éves korig 4900 forint, míg kajak esetében egységesen 6900 forint. Az ár tartalmazza a szervezést, az oktatást, a felszerelések használatát, a sofőrtranszfert, a teát és a forralt bort, illetve a belépőt a nemzeti park területére. Jelentkezni az info@indian-vizitura.hu e-mail címen lehet.

 

Túrázás

Január 18., szombat – Pilisszentlászló

Nordic walking vagy téli túrázás a Visegrádi-hegység egyik legmagasabb csúcsához, a Prédikálószékhez. A túrán azok vegyenek részt, akik képesek 12.5 kilométeres táv megtételére, de leginkább kilencéves kor felett. A túra időtartama 4-5 óra, 300 méter szintemelkedéssel, ivószünetekkel, a kilátónál pihenővel és fakultatív virslisütéssel. Találkozó 10 órakor a pilisszentlászlói Kisrigó étteremnél, részvételi díj 2000 forint.

 

Futás

Január 19., vasárnap – Budapest

Az új évben is folytatódik a Krokodil-futás versenysorozat, amely minden hónap harmadik vasárnapján esedékes. A káposztásmegyeri Farkaserdőben az összesített ranglistaidők alapján a leggyengébb időeredménnyel rendelkező versenyző rajtol legkorábban, s értelemszerűen a legjobb legkésőbb. Rajt és cél az erdő közepén lévő piknikező terület. Természetesen új versenyzők is csatlakozhatnak a mezőnyhöz – hendikeppel.

 

Futás

Január 19., vasárnap – Kecskemét

Jótékonysági futóverseny a kecskeméti Kodály iskola szakgimnáziumi növendékeinek szakmai fejlődéséhez, hangszeres tanulmányainak segítésére. Az idén már a 4. Violin Maratont rendezik meg, az útvonalon élő hegedűszó csendül fel, a verseny után pedig a gyorsabb regenerációt elősegítve neves művészekkel lehet még kocogni.

 

Kajakozás

Január 19., vasárnap – Hévíz

Téli kajakozás a Hévíz-patakon, bátrabbak a zsilipnél fürödhetnek is a 26-28 Celsius-fokos vízben. A lényeg azonban az evezés a nádasban. Rajt 10.30 órakor, jelentkezni a kajakszafari.hu oldalon lehet, a szervezők teljes felszerelést biztosítanak 8500 forint ellenében.

 

Futás

Január 19., vasárnap – Sukoró

Sukitrail két távon, a 12.8 kilométernél rajt 11 órakor, és két óra a szintidő, míg a 21.1 kilométernél 10.30 órától számítva négy órán belül kell célba érni, de közben 551 méteres szintkülönbséget is le kell tudni. A célban fából készült érmet osztanak.

 

Futás

Január 19., vasárnap – Murakeresztúr

Mura-kupa a murakeresztúri Zrínyi Miklós Általános Iskola és a Zrínyi Kadétok Egyesület szervezésében. Rajt 10 órakor az iskola parkjából, az útvonal a települést körülvevő erdőben, mezőn, dombokon és szőlőhegyen vezet. Óvodásoknak 600 méteres futamot is rendeznek, egyébiránt mások a 2.6, az 5.2, a 10.8 vagy a 21.1 kilométeres távok közül választhatnak. Utóbbin csak 14 éven felüliek indulhatnak.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.