Heti aktuális: Karácsonyfa-futás és gyaloglás a tatai Öreg-tónál

Egy kör hét kilométer, s a résztvevők egy és hat kör közötti távokat választhatnak. További fontosabb események az 50. hétről!

Kerékpározás

December 17–19., péntek–vasárnap – Magyarország

Tekerj egyet karácsonykor – virtuális kerékpárostúra. A megadott három napon bármikor letekerhető a választott táv a szabadban vagy szobakerékpáron. Nevezési díj 2500 forint, a teljesítés igazolását névvel és címmel ellátva a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címre kell küldeni. Felnőttek a 15, 30, 50, 80, 100 vagy 150 kilométeres, míg gyerekek 5 és 10 km-es táv közül választhatnak.

 

Túrázás

December 18., szombat – Felsőtárkány

Mákos bejgli gyalogos teljesítménytúra. Rajt és cél Felsőtárkányban az Imókő üdülőnél, a parkolóban. Távok: 6, 10 és 20 kilométer. Az útvonalon kódok lesznek kihelyezve, ezeket kell feljegyezni, tehát íróeszköz szükséges. Nevezési díj 6 kilométerre 1500, 10 kilométerre 2000, míg 20 kilométerre 2500 forint. Előzetes regisztráció szükséges a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen. Frissítés a rajtnál és a célban lesz: meleg tea és bejgli.

 

Túrázás

December 18., szombat – Sukoró

A túra a Velencei-hegység központi részén vezet, völgyekben, sziklák és oszlopos törzsű fák között, érintve a bronzkori Pákozdvárat, a Cserepes-barlangokat, a visszaúton pedig a Diétás-barlangot. Találkozó 9.30-kor a református templomnál, a táv 9 kilométer, szintemelkedés mindössze 200 méter, nagyjából négy óra időtartamban. Részvételi díj 1500 forint, maximális létszám 25 fő. Regisztrálni a velenceihegysegtura@gmail.com e-mail címe vagy a 30/402-8300-as telefonszámon lehetséges.

 

Futás

December 18., szombat – Budapest

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Polythlon Infopark Ultramaraton (PIPU) közösségi örömfutást. Alapozásként 5 vagy 10 kilométert, esetleg fél vagy teljes maratoni távot is lehet teljesíteni, de 75 kilométerig még hosszabb távokat is. Egy kör 2.5 kilométer, ez akár harmincszor is megtehető a BEAC Bogdánfy utca 10. szám alatt található pályáján, de legkésőbb 17 óráig célba kell érni. Frissítés önellátóan, nevezés és díjazás ingyenes.

 

Túrázás

December 18., szombat – Izsák, Fülöpszállás

A Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesülete a 7. Téli Strázsa-túráját szervezi meg az Izsák közigazgatási területén lévő Vadasban, illetve Fülöpszállás külterületén. Választható táv: 10 és 20 kilométer. Nevezés e-mailben a letölthető (https://hnyk.hu/…/El%C5%91nevez%C3%A9s-T%C3%A9liStr%C3…) excel nevezési lap megküldésével a strazsate@gmail.com címre. Rajt és cél a Biczó csárda és lovaspanziónál (az 52-es számú főút 32. kilométerénél), nevezési díj 1000 és 1500 forint. További információk Asbóth György (20/972-5421) és Buza Vince (30/538-6475) szervezőknél.

 

Futás

December 18., szombat – Budapest

A Pesterzsébeti Futóklub már a 7. Forralt bor-futást rendezi meg. Létszámlimit 100 fő, alsó korhatár 18 év. Rajt 11 órakor. Részletek és további információ a szervező honlapján.

 

Supozás

December 18., szombat – Hévíz

Téli suptúra a gőzölgő Hévíz-patakon. A táv 8 kilométer, a túra időtartama 4.5 óra. Találkozó 10.30-tól ezen a helyszínen, vízre szállás 11 órakor. A túrán legfeljebb 12 fő vehet részt, deszkabérlés 12 ezer forint, saját deszkával érkezőknek a részvételi díj 10 ezer forint. Regisztráció a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen lehetséges.

 

Futás, gyaloglás

December 19., vasárnap – Tata

Karácsonyfa-futás és gyaloglás a tatai Öreg-tónál. Rajt és cél a Vértesszőlősi úton az Új Kajakház és Ökoturisztikai Központnál. Rajtolni 9 és 10 óra között lehet folyamatosan, célzárás 15 és 16 óra között. Választható távok 1-6 körig a tó körül, egy kör 7 kilométer. Regisztrálni a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen lehet, nevezési díj 3000 forint, gyermekeknek 12 éves korig csak 2000 forint.

 

Túrázás

December 19., vasárnap – Pákozd

Ismerkedés a Velencei-hegységre jellemző legelőerdők élővilágával, a hegység bányászati történetével, felkeresve a Tompos-hegyet is. A túra két barlangszerű üreget is érint; az egyik csak néhány méteres, a másik viszont 150 méter hosszú, egykor robbanóanyag-raktárként üzemelt. Találkozó 9.30-kor a Bella-tó parkolójában, a táv 6 kilométer, szintemelkedés csupán 150 méter, a túra időtartama pedig legfeljebb 3 óra. Részvételi díj 1200 forint, maximális létszám 25 fő. Regisztrálni a velenceihegysegtura@gmail.com e-mail címen vagy a 30/402-8300-as telefonszámon lehetséges. További részletek a velenceihegysegtura.hu weboldalon.

 

Futás

December 19., vasárnap – Budapest

Minden hónap harmadik vasárnapján rendezik meg az úgynevezett „Krokodil hendi” állomásait. A Káposztásmegyeren kialakított krokodil alakú pályán a tempótól és távtól (a megtett körök számától) függetlenül mindig 10.15-ös célba érkezést kell belőni, de a szervezők +/–10 perces engedménnyel számolnak, vagyis a 10.05 és 10.25 közötti célba érkezéseket tekintik érvényesnek. Minden futás előtt minden futónak lehetősége van megadni az aktuális rajtidőpontot, hogy minden egyes alkalommal minél nagyobb eséllyel megközelíthető legyen a 10:15-ös célba érés! Ezért minden egyes hendijelentkezéskor ki kell választani a kívánt rajtidőpontot itt, a versenykiírás pedig itt olvasható. Ranglista, útvonal és egyéb információ itt elérhető.

 

Futás

December 19., vasárnap – Dunavarsány

A Találj egy célt! Sportegyesület idén már az 5. Advent-futást rendezi meg. Rajt, cél és egyben versenyközpont a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtárnál Dunavarsányban. A versenyt jelölt, 3.5 kilométeres körpályán rendezik meg, választható 3.5, 7 és 14 kilométer, de rendeznek 500 és 1000 méteres gyerekfutamokat is, utóbbiak 13 órakor rajtolnak, a felnőttek negyedórával később.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Pókember jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.