Heti aktuális: túra a tatai tavaknál

A karsztforrások mellett három tavat is érint a szombati program, amelynek keretében a több száz éves Angolpark is megtekinthető. További fontosabb események a 46. hétről!

Futás

November 15., hétfő – Magyarország

Tök jó Runoween elnevezéssel online futóeseményen lehet részt venni két héten keresztül, vagyis november 31-ig. Nevezés és versenyszabályzat ezen a felületen érhető el, létszámlimit 150 fő, választható távok 1, 3, 5, 7, 10, 15, 21, 42, 50 vagy 70 kilométer, teljesíthető futva, túrázva, sétálva, kerékpárral, görkorcsolyával, rollerrel, sőt akár úszva is. Nevezési díj 4000 forint.

 

Futás

November 20., szombat – Gyulafirátót

Másodszor rendezik meg a Rátóti Csikótojás Trail terepfutóversenyt, amelyen 5, 10.5 és 21 kilométeres távok közül lehet választani. Utóbbinál kéttagú váltóban is lehet indulni. A gyermekfutam egy kilométeres, és 14 éves kor alatt két korosztályban, 8 éves korig, valamint 8–14 éves kor között várják a fiatalokat. A versenyközpont, egyben a rajt és a cél helyszíne: Veszprém-Gyulafirátót, Művelődési ház (8412 Veszprém-Gyulafirátót, Hajmáskéri u. 2.). Rajt 10 és 10.30 között, a gyermekfutam pedig 13 óra.

 

Túrázás

November 20., szombat – Tihany

Az idei utolsó túra a Tihanyi-félszigeten, a részvételi díj 3000 forint. A táv 15 kilométer, indulás 9.45-kor a hajóállomásnál lévő Móló Cafétól, amely nem összekeverendő a révállomással. A túra részletei és a regisztrációs űrlap itt megtalálható.

 

Fotó: MTI/H. Szabó Sándor

 

Futás, túrázás

November 20., szombat – Dobogókő

A versenyt – 1961–1965 után – 2001-től rendezik meg újra; ez már a 25. Dobogókői hegyi futóverseny lesz, amely a Pilis-Visegrádi-hegység három legmagasabb pontját is érinti. Négy táv (6.5, 13.1, 20 és 34.4 km) közül lehet választani, rajt távoktól függően 9.30 és 11 óra között. Túrázóknak is lesz két (13.2, és 15.7 km) táv, a közös versenyközpont a báró Eötvös Loránd Menedékház előtti parkban lesz. Jelentkezni kizárólag a versenyközpontban lehet 8 és 11 óra között.

 

Túrázás

November 20., szombat – Királyszállás

Magyarország egyik legkeményebb túraterepén, a Burok-völgyben sziklafalak, kőtornyok, meredek völgyoldalak, sár, barlangok, borsókövek és cseppkövek között vezet az út – szeptember után februárban is. A túra során felkereshető a Zsebes-barlang, illetve a Savanyú Jóska barlangja, amelyeknél tanulmányozni lehet a réteglap menti kifagyás és a hideg szénsavas víz üregképző hatását. Találkozó 9.30 órakor Királyszállás település déli végénél, a Burok-völgy feliratú táblánál. Edzettségi állapot előírás, a túra időtartama négy óra, részvételi díj 2000 forint.

 

Túrázás

November 20., szombat – Tata

Túra a tatai karsztforrásokhoz, közben az Öreg-tó, a Cseke-tó és a Kristály-tó is megtekinthető, továbbá a több száz éves Angolpark, mellette cölöpsétány, kilátó, függőhíd és műromok várnak a 11 kilométeres vezetett útra vállalkozókra. Találkozó Tatán a Lidl parkolóban 9.45-től, részvételi díj felnőtteknek 3000, gyerekeknek 1500 forint. Jelentkezés és további információk Szabó Miklós erdőmérnök, túravezetőnél az erdoajandeka@gmail.com e-mail címen vagy a 20/954-2252-es telefonszámon.

 

Futás

November 21., vasárnap – Várpalota

A Thury Trailen eldől az idei terepultrafutó-bajnoki cím az igazolt és az amatőr futók között egyaránt. A nyílt futamon lehetőség lesz 10, 20 vagy 40 kilométert is futni, de a bajnokság résztvevői 50 mérföldet teljesítenek. Korai verseny, a rajtszámokat ugyanis hajnali 4 óra és 5.30 között lehet átvenni, rajt 6 órakor, eredményhirdetés 19 órakor.

 

Túrázás

November 21., vasárnap – Vácduka

Túra a Cseke-hegyi kápolnaromhoz, akár kezdőknek is. Találkozó 10.45-kor a Béke tér 1. szám alatt található önkormányzati parkolóban, a táv hozzávetőlegesen 11 kilométer. Részvételi díj 3000 forint. A túra részletes leírása és a regisztrációs űrlap itt megtalálható.

 

Futás, gyaloglás

November 21., vasárnap – Tiszafüred

Tiszán innen, Tiszán túl elnevezéssel futóversenyt rendeznek a Tisza-tónál. Rajt és cél a helyi Kerékpáros Centrumban, a távok: 4, 7, 14 vagy 21 kilométer, aszfaltos, forgalommentes úton. A távokat természetesen gyalogolva is lehet teljesíteni, nem verseny, szintidő nincs. Indulás 9 és 11 óra között, nevezési díj 3000 forint, gyerekeknek 14 éves korig 2000 forint. Nevezni a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen lehet.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Pókember jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban
Megvannak a hazai bajnokok, jöhet a világbajnokság

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.