Heti aktuális: nőnapi Virágfutás

Pontosabban, egy nappal nőnap után, március 9-én, szombaton a Hármashatár-hegyen a Határ-nyeregnél. A hat szakasz végén virággal várják a résztvevőket, cél a hat virág összegyűjtése. Egyéb fontosabb események a 10. hétről!

Túrázás

Március 5., kedd – Budajenő

Egyvalami garantálható: valamennyi résztvevő elfárad a mindössze 12 kilométeres túra végére. Találkozó 8.50-kor Budajenőn, a szőlősor mellett, majd 9 órától intenzív, hetvenperces gyaloglás következik. Cél, hogy négy km/órás tempó legyen sík terepen, a hegytetőn 20 perc nyújtás, gimnasztika, majd újabb hetven perc intenzív gyaloglás vissza. Nevezési díj 1000 forint.

 

Futás

Március 6., szerda – Budapest

Krokodil by night futás! Közösségi élmény 20 órai indulással, úgy kilenc kilométer megtételével. A mezőny együtt fut. Rajt az újpesti Óceánárok utcában lévő síiskolától.

 

A hőmérséklet emelkedésével az éjjeli versenyen sem kell már dideregni

 

Síelés

Március 8., péntek – Mátraszentistván

Az idén már az 5. Amatőr Kupát rendezik meg, amelyet a nevéből adódóan nem profi versenyzőknek írtak ki. A kétfutamos óriás-műlesiklás 13 órakor kezdődik, de délelőtt lehetőség nyílik edzőkkel lesiklani a pályán. Nevezési díj 3000 forint.

 

Futás

Március 8., péntek – Miskolc

Nőnapi futótúra, részben a helyi vadaspark területén. Nevezési díj 2000 forint, hölgyeknek 50 százalék kedvezmény jár. Rajt 17 órakor, két csoportban, az egyikkel 4-5, a másikkal 6-7 kilométert lehet megtenni.

 

Túrázás

Március 8., péntek – Budaörs

Start és cél a városi uszodánál, ahonnan a Maderspach Viktor-emléktúra keretében 8, 12 vagy 20 kilométeres távokra lehet indulni. Rövidebb út esetén 2600, a két hosszabbnál egyaránt 2800 forint a nevezési díj. A legnagyobb szintemelkedés 665 méter.

 

Kajakozás

Március 9., szombat – Hévíz

Találkozó 9 órakor a Hévízi-tónál, ismerkedés a felszereléssel, vízre szállás, 2-3 óra evezés tavirózsák, hattyúk és vadkacsák között a meleg, gőzölgő patak vizén, a táv hozzávetőlegesen 10 kilométer. A kiszállónál forralt bor és forró tea várja a kajakosokat. A túravezetés és felszerelés bérleti díja 8900 forint, amely a Nemzeti Park engedélyének díját is tartalmazza.

 

Futás

Március 9., szombat – Debrecen

Az Oxigén-kupa hatodik fordulója a nagyerdei versenyközpontban, 500 méterre a temető sarkától. Ha az erdő talaja az időjárás miatt alkalmatlanná tenné a forduló lebonyolítását, az értékelés az eddig megtartott fordulók alapján történik. Távok: 1.5, 2.5, 5 és 10 kilométer.

 

Túrázás

Március 9., szombat – Mátrafüred

Teljesítménytúra négy távon (13, 21.3, 32.4 és 43.4 kilométeren), de a részvétel kizárólag a március 6-án záruló előnevezéssel lehetséges. A nevezési díj távtól függően 800 és 1500 forint között változik. A túrázók biztonsága érdekében Parádsasvárról 14 óra, illetve Kékestetőről 17.30 után a szervezők senkit sem engednek tovább.

 

Horgászat

Március 9., szombat – Dunavarsány

Újabb horgászverseny a Moby Dick-tónál. A nevezés 7000 forint, amely az ebédet is tartalmazza. A lebonyolítás nem változott, a versenyt 9 és 14 óra között rendezik meg, értékelhető halak a ponty, az amur, a kárász és a keszeg.

 

Futás

Március 9., szombat – Veszprém

Egyéni terepfutóverseny a Jutasi úti Schönherz-pályán, egy kör mintegy 2300 méter, mindössze 45 méter szintemelkedéssel, s legfeljebb négy kör teljesíthető. Tömegrajt 10 órakor, a helyszíni nevezés 1000 forint.

 

Túrázás

Március 9., szombat – Pécs

Nőnapi túrázás és séta a Kardosi úti kulcsosháztól. Legrövidebb táv 6.2 kilométer, amelyre 900 forint a nevezési díj, míg a 11.9 és 20.1 kilométerre egységesen 1000 forint. Szintidő egyik távnál sincs, viszont a 7.30 és 11 óra közötti rajtnál illik figyelembe venni, hogy 13.30-ig vissza kell érni a kulcsosházhoz.

 

Futás

Március 9., szombat – Budapest

Hetedik alkalommal rendezik meg a nemzetközi nőnap alkalmából a Virágfutást. A helyszín továbbra is a Hármashatár-hegyen lévő Határ-nyereg, de az esemény nem verseny, nincs kötelező táv sem, ellenben lesz hat szirom formájú kör a Határ-nyereg körül, amelyekből szabadon választott darabot, szabadon választott sorrendben lehet lefutni. Minden „szirom” legtávolabbi végén virágok várják a résztvevőket, és aki mind a hat virágot begyűjti, nagyjából 17 kilométert teljesített.

 

A horgászat kedvelői több helyszínen is találnak kedvükre való versenyt márciusban.

 

Túrázás

Március 9., szombat – Budakeszi

A Szépjuhászné Gyermekvasút-állomástól 11 vagy 21 kilométeres túrára lehet indulni, a túra érinti egyebek mellett Makkosmáriát, Sorrentót, Kis-kőfejet, a Piktortégla-üregeket és Disznófőt is.

 

Kenuzás

Március 9., szombat – Szob

Ötórás, könnyen teljesíthető kenuprogram Budapesttől egy óra távolságra, az Ipolyon Ipolyszalka és Szob között. Találkozó a szobi vasútállomáson, a restiben 10 órakor, a túra kezdőpontjáig, Ipolyszalkáig mikrobusszal lehet eljutni. Az útvonal első részében, úgy másfél óra és hét kilométer evezést követően rövid pihenő (étel, ital), majd további hat kilométer evezés következik Szobig. A program ára 7500 forint, amely tartalmazza a kenuk bérletét teljes felszereléssel és szállítással, a túrakíséretet vízen és szárazon, a résztvevők szállítását Szob és Ipolyszalka között, forró teát és forralt bort, illetve némi harapnivalót. Gumicsizma használata feltétel.

 

Túrázás

Március 9., szombat – Szabadka, Szerbia

Bácskai Hazajáró-túra 23 vagy 35 kilométeren. A rövidebb táv a palicsi Vigadótól indul délben, míg a hosszabb a szabadkai buszpályaudvartól reggel 9 órakor. Cél mindkét útvonalnál a horgosi Domus Pacis lelkigyakorlatos ház. Nevezési díj egyaránt 1500 forint, amely tartalmazza a vacsorát is.

 

Túrázás

Március 9., szombat – Zirc

Reguly Antal-emléktúra 7, 22 és 35 kilométeren, nevezési díj távoktól függően 1400, 1600 és 1800 forint. Indulás 7.30 és 12 óra között a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház elől.

 

Túrázás

Március 9., szombat – Pozsony, Szlovákia

A Kis-Kárpátok területén zajlik a túra, jól jelzett útvonalon. Érinti a Rabló-forrást, a Fehér-keresztnél lévő büfét, a Kosariskón található Zapadnuty kút indián-barlangász kocsmát, Borostyánkő várát, Máriavölgy katolikus búcsújáróhelyet számos vendéglátó egységgel, a Szent-kutat, a Mária-forrást és a Zerge-hegyet. Rajt 7.30 és 8.30 között, a 37.7 kilométeres távon mindössze egy euróért lehet elindulni.

 

Futás

Március 10., vasárnap – Szeged

Mezei futóverseny és kutyás futás már hetedik alkalommal. Versenyközpont az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség étterme, innen lehet indulni 500 méteres, 3, 6, 12 és 18 kilométeres távokra, de házi kedvencekkel kizárólag a 3 vagy a 6 kilométer teljesíthető.

 

Túrázás

Március 10., vasárnap – Budapest

Csúcshegy-kerülő túra 7 vagy 11 kilométeren. Rajt 7 és 13 óra között a III. kerületben lévő Csúcshegynél (Kocsis Sándor út és Borsmenta utca sarok), nevezés díj 1400 és 1700 forint.

 

Futás

Március 10., vasárnap – Mohács

Negyedik alkalommal rendezik meg a FutaPécs Dunafutást a busók földjén, ovisoktól a szeniorokig minden kategóriában, különböző távokon (400 métertől a 21.1 kilométerig) lehet indulni. Az előnevezés véget ért.

 

Túrázás

Március 10., vasárnap – Bükkszentkereszt

Havas Huták elnevezéssel teljesítménytúra 15 vagy 25 kilométeren. Rajt és cél a Privát fogadónál, 7.15 és 10.30 között folyamatosan lehet indulni, az útvonal érinti egyebek mellett a Mészárszéket, a Lófő-tisztást, a Hór-völgyet vagy Lillafüredet.

 

Futás

Március 10., vasárnap – Tata

Tavaszi futás az Öreg-tó körül. Nem verseny, chipes időmérés sincs, ellenben több kört is lehet teljesíteni. Egy kör hét kilométer.

 

Túrázás

Március 10., vasárnap – Pilisborosjenő

Találkozó 10 órakor a 218-as busz Téglagyár megállójában, indulás a Nagy-Kevélyre. A pilisi barangolás során sasbércekkel és magányos sziklatornyokkal tarkított lankákon és dolomit kopáron vezet az út a hegyre. Gyerekeknek a részvétel 10 éves kor felett ajánlott, részvételi díj felnőtteknek 2500, gyerekeknek 1500 forint.

 

Az erdőben és a sziklákon még óvatosan a nyirkos, csúszós talajon!
Fotó: MTI/Mohai Balázs

 

Túrázás, futás

Március 10., vasárnap – Csanyik

Adománygyűjtő túra vagy futás a csanyiki kondiparkért. A miskolci Majális Parkban lévő Királyasztaltól 7.8 kilométeres túra, illetve három távon (4.3, 7.8 és 15.6 kilométer) futóversenyt rendeznek. A nevezés minden esetben 5500 forint, de a bevétel az említett kondipark fejlesztését szolgálja.

 

Túrázás

Március 10., vasárnap – Kaposvár

A kaposvári Vackor tanyától több túraútvonal is indul, legrövidebb az úgynevezett zselici tókerülő gyaloglás 4 kilométeren, aztán ott lesz egy 9.9 kilométeres rövid, illetve egy 19 kilométeres középtávú túra, végül pedig a zselici források nyomában 35.8 kilométeres hosszú túra.

 

Futás

Március 10., vasárnap – Szár

A Vértes Terepmaraton versenyt először 2007-ben rendezték meg, időközben volt már madárdalos, havas, jeges, esős, napsütéses esemény is. A távok mindenki számára teljesíthetők, nem technikás terepen kijelölt gyors verseny. Távok: 14.5–50.6 kilométer. Előnevezés március 8-ig.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.