Forró fotó helyett komoly üzenet

Mikaela Shiffrin tudatos döntéssel síkabátban pózolt egy divatlapnak, amely a száz legszexibb nő közé választotta. Az olimpiai bajnok alpesi síző azt akarta elérni ezzel, hogy a sportteljesítménye alapján ítéljék meg, ne a külseje miatt.

Mintha mi sem lenne természetesebb, a kétszeres olimpiai bajnok és immár négyszeres világbajnoki aranyérmes Mikaela Shiffrin győzött a svédországi Aréban zajló alpesisí-világbajnokság első számában, a női szuper óriás-műlesiklásban. Figyelembe véve, hogy a számban Shiffrin mindhárom világkupaversenyt megnyerte, amelyen az idényben elindult, és vezeti a szakági pontversenyt, nem meglepő a sikere – még akkor sem, ha alapvetően elsősorban a technikai számokban teljesít kiemelkedően. Mindenesetre különleges tehetségű, első olimpiai bajnoki címét kevéssel 19. születésnapja előtt szerző sportolóról van szó, aki 23 éves kora dacára elképesztő eredménysort mondhat magáénak.

Mégis szükségét érezte, hogy egyedi fotóval is felhívja magára a figyelmet – pontosabban nem is magára, hanem a mondanivalójára. Manapság megszokott, hogy egy-egy férfimagazin ismert sportolónő fotójával a címlapon jelenik meg, hiszen a naponta keményen dolgozó sportolóknál kevés tökéletesebb testű modell kívánkozik a címlapokra. Shiffrin azonban rendhagyó módon síkabátban és a Pjongcsangban nyert aranyérmével látható a Maxim Hot nyáron készült fotóján, amelyet a 100 legszexibb nő közé kerülve „lőttek” róla.

„Ahogyan sokan tudjátok, tavaly nyáron felkerültem a Maxim Hot 100-as listájára. A fotón a síkabátomat és a Pjongcsangban nyert olimpiai aranyamat viselem – kezdte a Twitteren néhány napja több részletben megosztott üzenetében. – Sok, bikiniben mutatkozó nő között szerepelek így, de ez tudatos döntés volt részemről. Szeretném bizonyítani, hogy a női sportolókat a külsejük helyett a teljesítményük alapján is meg lehet ítélni. Nem én vagyok a legcsinosabb lány, de keményen dolgozom az álmaim eléréséért. Nőként gyakran érzem, hogy nem a produkció alapján tartanak számon, hanem a külsőm miatt, miközben a férfiaknál nem a megjelenés áll a beszélgetés középpontjában. Jó érzés jól kinézni, ám nem ezen van a hangsúly. A leggyorsabbak egyike vagyok a pályán, és büszke vagyok a sportban elért eredményeimre, szeretném, ha az emberek ezt ismernék el. A Maxim Hot 100 nagyszerű volt, hiszen nyilatkozatot tett amellett, hogy ne tárgyiasítsanak a nemem vagy a megjelenésem miatt – csak a síteljesítményemre összpontosított.”

Shiffrin egyébként azon van, hogy még több nagy sikert arasson. A CNN-nek adott korábbi interjújában arról beszélt, hogy a győzelmei sosem tették elégedetté, sosem érezte azt, hogy hátradőlhet, hiszen mindig van új cél, amit elérhet.

A pályán és azon kívül is.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Tippek a túrahátizsák könnyítéséhez
Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.