Lubics Szilvia és NedyBali közös terepezése

Vár az Ultra Gobi és vár a Transalpine Run: Lubics Szilvia és Nedjalkov Balázs háromnapos sorozatterheléssel készültek a hétvégén az éves célversenyükre.

Mint azt mi is megírtuk, Lubics Szilvia újabb fantasztikus kihívásra, a kínai Ultra Gobi 400 versenyre készül, így az ultrafutó az Atacama- és a Namib-sivatag után ismét egy különleges versenyen vehet részt.

Nedjalkov Balázs pécsi terepfutó is gőzerővel edz már az év főversenyére, az Alpokban négy országon keresztül zajló Transalpine Runra, ahol éppen Szilvi edzőjével, Lőrincz Olivérrel alkot egy csapatot a nyolcnapos megméretésen. Míg Szilvire négyszáz, Balázsékra csaknem háromszáz kilométer vár majd, így a háromnapos hétvégi közös edzés is mindkettőjük számára az éves fő célversenyre történő felkészülést szolgálta.

„Eddig leginkább szintes és technikás edzéseim voltak, hiszen az Alpokban is ilyen terep vár majd. Most azonban kifejezetten jól jött ez a lassabb intenzitású, ám annál hosszabb edzés. A három nap alatt több mint százhatvan kilométert futottunk Szilvivel, pozitív négyezernyolcszáz méter szintkülönbség leküzdése mellett – mondta Nedjalkov Balázs. – Igyekeztem olyan útvonalat keresni, ami a Mecsek legszebb ösvényeire kalauzolja el Szilvit. Ehhez tökéletes választás volt a Mecsekben elérhető instant kör, a OneDoorTrail Mecsek távja, amelyet felosztottam nagyjából három, közel azonos terhelésű szakaszra. Tősgyökeres pécsiként úgy érzem, jól ismerem a hegyvidéket, de legnagyobb meglepetésemre még én is találkoztam olyan szakaszokkal az útvonal bejárása során, ahol korábban eddig még soha sem jártam, pedig amióta futok, hetente legalább négy-öt alkalommal itt, a környékben zajlanak az edzéseim.”

A hétvégi sorozatterhelésről Lubics Szilvia elmondta, most már minden egyes lépés a sivatagi felkészülést szolgálja, így a mostani háromnapos edzés is ennek jegyében telt. Ellentétben a korábbi hetekben végzett edzésekkel, most nem volt rajta sem súlymellény, sem sivatagi felszerelés. A három nap alatt végig csak egy könnyebb mellényben futott, azonban a futóbot használatát gyakorolta, Az útvonalról megjegyezte, hogy teljesen lenyűgözte a Mecsek és legjobban a szombati napot élvezte, a legszebb kilátók és a legvadregényesebb ösvények éppen erre a második napi szakaszra jutottak.

Az meg pláne nagy öröm volt, hogy „csak” egy maratoni távot futottak aznap az előző napi hatvannégy és a harmadik napi ötvennyolc kilométer között.

Ugyan a hőség egyáltalán nem kímélte őket a hétvége során, az útvonal kijelölésének köszönhetően öt-tíz kilométerenként érintettek forrásokat, és lakott településeket is általában húsz-huszonöt kilométerenként, így gyakran meg tudtak állni frissíteni.

„Egy sorozatterhelés során próbára lehet tenni azokat a felszereléseket, eszközöket, frissítőket, amiket a versenyen tervezünk használni, ráadásul mindezt tömörített edzésórába sűrítve, hiszen a három nap alatt csaknem másfél hétnyi edzésidőt lehet hasznosan eltölteni” – árulta el Balázs az ilyen jellegű edzések lényegét.

A Szilvi és Balázs által lefutott pálya az alábbi linken tekinthető meg.

Bővebb információk a kihívásról pedig ezen az oldalon elérhetőek.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban
A kínai nagy faltól az Antarktiszig: versenyek, élmények hét kontinensen

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.