Fesztivál Csongrádon – családias hangulat, jó szervezés

A harmadik Fussuk le! Félmaratont a Csupasport is tesztelte, nem is hiába. A férfiak versenyében Zvekán Zsombor, a nőknél Török Gyöngyi győzött.

A Csupasport hasábjain is beharangoztuk a harmadik Fussuk le! Félmaratont, és el is utaztunk Csongrádra, hogy megnézzük, valóban sikerül-e fesztiválhangulatot teremteniük a szervezőknek. Nos, a verseny nem okozott csalódást, Kecskés László és társai abból indultak ki, a Tisza-parti kisváros megér egy hétvégét, abban bíztak, hogy a résztvevők nemcsak a vasárnap reggeli futáson vesznek részt, hanem az előző két nap programjai is felkeltik az érdeklődésüket.

Így is történt, már az első este, pénteken több tucat futó vett részt a Tisza Presszóban rendezett Blahalouisiana-koncerten, a székesfehérvári zenekar nem először lépett fel Csongrádon, ennek megfelelően ismerősként köszöntötte a helyieket és fokozatosan bemelegedve kiváló hangversennyel örvendeztette meg a közönséget.

Szombat délelőtt közösségi futás segített a körülmények megismerésében, illetve cipőket is tesztelhettek a futók. Kora este aztán nagyon érdekes beszélgetés zajlott, amelyet Kecskés László vezetett, a vendégek a Synergy Magyar Maraton Csapat tagjai voltak, Erdélyi Zsófia, Kovács-Garami Katalin, Jenkei Péter és Szemerei Levente.

A Facebook-közvetítést tökéletesen lehetett hallani, élőben sajnos a közelebb ülőknek is fülelniük kellett, mindenesetre tartalmas eszmecserét élhetett át, aki valamilyen formában követte a történteket. Sok háttérinfó, tipp, vicces történet hangzott el, Kovács-Garami Katalin például elmesélte, hogyan ismerkedett meg egy női Ironman-futóverseny rajtjánál (!) férjével, Kovács „Kokó” Istvánnal, míg Jenkei Péter egy pénzdíjas ausztriai futásról sztorizott, amelyről azt gondolta, toronymagas esélyesként áll majd a rajthoz és inkább visszafogja magát egy kicsit – aztán azt látta, hogy három, nem is a harmadvonalhoz tartozó kenyai futó is részt vesz a versenyen, így lejjebb kellett adnia az igényeiből. Szemerei Leventének a tavalyi varsói és az idei bécsi maratoni futását is Greenpeace-aktivisták zavarták meg – mivel mindkét pályán nagyszerűen teljesített, egyéni csúcsot futott, abban reménykedik, hogy hasonló közjáték történik majd a következő fontos viadalán is…

Aki akart, végigjátszhatta a többfordulós futókvízt, amelynek dobogósai értékes nyereményekkel gazdagodhattak – a Kovács-Garami család remek produktummal rukkolt ki!

Vasárnap reggel 9.30-kor elrajtolt a hétvége fénypontja, a Hírös Agrária Félmaraton, két 10.5 kilométeres kört kellett megtenni, ennek túlnyomó részét a Tisza-partján, illetve a Tisza-gáton, és a második körre bizony már jó meleg is lett. A hangulat nagyszerű volt, e sorok írója is teljesítette a penzumot (életében másodszorra), bár az időeredmény hajszolása helyett inkább a kellemes, beszélgetős kocogóélményt választotta. Na de majd jövőre másképpen lesz – vagy nem! A férfimezőnyben Zvekán Zsombor 1:10:57-tel nyert (februárban Barcelonában 1:10:17-es egyéni rekordot ért el), a nőknél Török Gyöngyi diadalmaskodott 1:35:02-vel.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Úgy taktikázott, hogy ne szálljon el a pulzusa, pályacsúccsal győzött az UTH-n
Kis híján elaludt a frissítő állomáson, végül bronzérmet szerzett a 48 órás vb-n
Eszkimó hagyatékból született a harcos kajakpóló
Amit nem érdemes kihagyni: erőnléti edzések a futók számára
Hibázott, de női magyar csúcsot döntött és bronzérmet szerzett a 48 órás vb-n

Videók

Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon

Hegymászás

A Mount Everest máig megoldatlan százéves rejtélye
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.