Hegymászás

Hegymászás
Egyelőre balesetveszélyes az út az alaptábor felett, az expedíciók zöme emiatt várakozik is, de a nagyváradi alpinista – kihasználva, hogy nincs tömeg – elindult a második akklimatizációs körre.
Hegymászás
Varga Csaba külső segítség és pótlólagos oxigén nélkül szeretne feljutni a Föld legmagasabb csúcsára, Neszmélyi Emil pedig az első magyar lenne, aki mindkét oldalról meghódította a hegyet.
Hegymászás
Néhány nappal korábban Neszmélyi Emil elindult Nepálba, hogy megmássza a Mount Everestet, ezúttal a déli oldalról, április 8-án pedig a nagyváradi hegymászó is repülőre ült, hasonló céllal.
Hegymászás
A civilként ügyvédként dolgozó, asztmás, magát hobbimászónak tartó sportember öt évvel korábban az északi oldalról már felért a 8848 méter magas csúcsra, ezúttal a déli oldalról próbálkozik.
Hegymászás
A nagyváradi hegymászó április 7-én indul Nepálba, s egy nemzetközi expedíció tagjaként próbál meg első magyarként feljutni a 8848 méteres csúcsra pótlólagos oxigén használata nélkül.
Hegymászás
Eötvös Loránd fizikus két lánya 1901-ben megmászta a Tofana di Rozes 3225 méter magas csúcsát, szeptemberben pedig egy mászócsapat korhű felszereléssel szeretné megismételni a teljesítményt.
Hegymászás
Az enyhe időjárás nem kedvezett a Kalifa Alpin Csapat tagjainak, akik az osztrák Jégaréna legmagasabb jégfalát próbálták megmászni, de hegymászóinknak így is megérte a hatnapos összetartás.
Hegymászás
Expedíciók hiányában a Kalifa Alpin Csapat tagjai, Héjja Bálint, Lengyel Ferenc és Varga Csaba közös, hatnapos stájerországi jégmászással, sítúrával próbálják megtartani erőnlétüket.
Hegymászás
Két hegymászó, Lengyel Ferenc és Varga Csaba találkozott Nagyváradon, s intenzív három napot töltöttek a Bihar-hegységben, alaposan kihasználva a térség adottságait a téli sportoláshoz.
Hegymászás
A helikopteres keresés eredményeként megtalálták Alex Goldfarb holttestét, az amerikai-orosz hegymászó akklimatizációs túra közben zuhant le. Szlankó Zoltán mielőbb visszatér Magyarországra.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.