Hegymászás

Hegymászás
A Kalifa Alpin Csapat három tagja már a Karakorumban tartózkodik, s a következő hetekben megpróbálnak feljutni a 6096 méter magas csúcsra, ahol korábban egyetlen honfitársunk sem állt még.
Hegymászás
Július elején Grúziában járt egy hattagú, amatőr mászókból álló csapat, hogy feljusson az 5054 méter magas csúcsra, de az időjárás nem volt kíméletes, és visszafordulásra kényszerítette őket.
HEGYMÁSZÁS
A hegyi vezetőket is beleszámítva összesen négyszázötvenhét hegymászó jutott fel a 2021-es tavaszi mászószezonban a Mount Everest csúcsára a nepáli oldalon.
Hegymászás
Az asztmás ügyvéd 2016 után visszatért a Csomolungmára, de az öt évvel ezelőtti, északi oldalról végrehajtott sikeres mászást követően a déli oldalon az időjárás meghiúsította próbálkozását.
Hegymászás
Százhúsz éve, hogy Eötvös Loránd fizikus két lánya elsőként mászta meg a Tofana di Rozes déli falát. A tiszteletükre szervezett expedíción a pszichológus, zenész, hegymászó hölgy is részt vesz.
Hegymászás
A hegymászással nem az a baj, hogy fejlődik, hanem az, amilyen irányba fejlődik. Különösen igaz ez a himalájai hegymászásra, amely ennek a tevékenységnek a kirakata, és emiatt bármi, ami ott történik, üzenetet is hordoz.
Hegymászás
A Neszmélyi Emilt is segítő nepáli kereskedelmi csapat visszavonulása után egy nappal Varga Csaba is jelezte, a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt befejezettnek tekinti az idei expedíciót.
Hegymászás
Miként az alaptáborban a megfelelő időjárási körülményre váró valamennyi hegymászó, Varga Csaba és Neszmélyi Emil is napok óta vesztegel, s próbálja szinten tartani az akklimatizációját.
Hegymászás
Egyelőre balesetveszélyes az út az alaptábor felett, az expedíciók zöme emiatt várakozik is, de a nagyváradi alpinista – kihasználva, hogy nincs tömeg – elindult a második akklimatizációs körre.
Hegymászás
Varga Csaba külső segítség és pótlólagos oxigén nélkül szeretne feljutni a Föld legmagasabb csúcsára, Neszmélyi Emil pedig az első magyar lenne, aki mindkét oldalról meghódította a hegyet.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.