Hegymászás

A sas-út
Nemcsak a szépsége teszi kiemelt turistaútvonallá a Sas-utat a Magas-Tátrában, hanem az is, hogy miközben bárki külön engedély nélkül végigmehet rajta, tapasztalat és megfelelő erőnlét hiányában rálépni sem szabad.
Hegymászás
A Föld legmagasabb hegye, a Mount Everest magasságát a második világháború óta többször is lemérték. Mivel eltérő adatok születettek, egy kínai expedíció idén újra próbálkozott.
Hegymászás
Az ember hetven éve, 1950. június 3-án állt először nyolcezres hegy csúcsán, a franciák a 8091 méter magas Annapurnát hódították meg, ezzel új korszakot nyitva a magashegyi hegymászásban.
Hegymászás
Koncz Ákos 1990 őszén első magyarként lépett a himalájai Cso-Oju 8201 méteres csúcsára, az expedíció tagjai ma már szinte elképzelhetetlen előkészületekkel indultak a sikeres mászásra.
Hegymászás
Vasárnap töltötte be kilencvenedik életévét a legendás amerikai színész és rendező, Clint Eastwood, aki annyira komolyan vette a munkáját, hogy 1974-ben a világ legveszélyesebb sziklafalától sem riadt vissza.
Hegymászás
Lavinabalesete után a 2010-es Cso Oju expedíción tért vissza a Himalájába Erőss Zsolt, Kollmann András pedig vele tartott és filmet forgatott róla. A Csupasportnak elmesélte, hogyan emlékszik vissza a tíz évvel ezelőtt történtekre.
Hegymászás
A NASA statisztikái alapján összeállítható egy tízes lista, amely arányosan megmutatja, a világon melyik tíz nyolcezres hegyen veszíti életét a legtöbb hegymászó.
Hegymászás
Tíz éve szenvedett súlyos lavinabalesetet a Magas-Tátrában a legeredményesebb magyar expedíciós hegymászó, Erőss Zsolt, akinek térd alatt amputálni kellett a jobb lábát. Szemtanúk mesélik el, ők hogyan emlékeznek.
Hegymászás
Első vak spanyolként vezetőbot nélkül vett részt sarkvidéki expedícióban Javier Rojas, aki már kölyökként is imádta a hegymászást, ám egy örökletes szembetegség következtében fokozatosan elvesztette a látását.
Hegymászás
2009-ben jutott fel először a Mount Everestre Ugyan Anita, aki egy évvel később ezt megismételte. Az első magyar nők között volt, akik nyolcezer méteres hegycsúcson álltak, és négy nyolcezresével a legsikeresebb honi hegymászónő.

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Éjszakai bringatúra
Kalandra fel: menő mászóbirodalmak
Már tudom, milyen a „pusztulatfutás”
Esős időjárásban is szárazon
Munkamániás volt, munkamániás lett

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.