Túrázás

Túrázás
Nem egyszerű olyan 7 éves gyermekkel túrázni indulni, aki ha tehetné, mindenhová rollerrel vagy gördeszkával járna. A tizenegy kilométeres távot azonban meglepően könnyedén teljesítette.
Túrázás
Sétálni mindenki tud, de ez nem jelenti, hogy nem készülhetnénk fel erőnlétileg egy-egy nagyobb túra előtt. A gyakorlatokhoz nincs szükség súlyzókra, futnunk sem kell, elég egy nyugodt, tágas környezet.
Túrázás
Ha több napos túrára vagy kempingezni megyünk, érdemes magunknál tartani kötelet, amellyel számos módon használhatunk. Rögzíthetjük sátrunkat, hozzáerősíthetünk hátizsákunkhoz bármit, de a karabinert is kiválthatjuk.
Túrázás
A Mária-szurdokot, a Vitányvárat, a Rockenbauer-emlékfát, a Zuppa-tetőt és kis kitérővel a Gráciák bércét is érintő új instant túra nemcsak látványos, de a legjobb idő teljesítéséért jutalom is jár.
Programok
Május 14-én Szlovéniában hivatalosan is véget ért a koronavírus-járvány, az ország elkezdte a korlátozások enyhítését. Összefoglaltuk, milyen hatással van ez a futóversenyekre, illetve a népszerű túrahelyszínek látogathatóságára.
Túrázás
A Magyar Természetjáró-szövetség újabb állásfoglalást tett közzé tagszervezetei számára, az operatív törzset megkeresve az Emberi Erőforrások Minisztériumától érkezett válasz a jogszabályok értelmezésével kapcsolatban.
Túrázás
Mindössze néhány egyszerű eszköz kell hozzá, hogy papír alapú szappant készítsünk, amelyet aztán könnyedén magunkkal vihetünk, és igény esetén bárhol egy pillanat alatt felhasználjunk.
Túrázás
A teljesítménytúrázással kapcsolatban továbbra sem enyhültek a feltételek, az MTSZ közleményben tette egyértelművé, hogy jelenleg vidéken sem lehet tömegesen, szervezett körülmények között túrázni.
Túrázás
Ha kempingezés vagy hosszabb túra alatt tüzet gyújtanánk, nem árt, ha a gyufán kívül vannak nálunk segédeszközök, amelyekkel rossz időjárási körülmények között is sikerrel próbálkozhatunk.
Túrázás
Wehner Géza főszervező megtartaná a júniusi túrát, amelyen saját fejlesztésű, érintésmentes rendszer segítené a távolságtartást, de ha így sem lehetséges, akkor az őszi rendezésre koncentrál.
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.