8 tipp az éjszakai baglyoknak

A téli napok Karintiában csupa szórakozást, temérdek kalandot, számtalan új és izgalmas élményt nyújtanak. Ezek a pillanatok akkor sem érnek véget, amikor a nap a hegyek mögé bújik. Sőt, az éj beálltával az élmények valójában csak sokasodnak!

Ausztria délvidékén a vállalkozó kedvű „éjszakai baglyok” is megtalálják a kedvükre való szórakozást. Az éjszaka csendjében a természet a nappalinál talán még szebb arcát mutatja; lehetőséget kínál arra, hogy felejthetetlen kalandokat éljünk át, és elmerüljünk egy olyan világban, amely csak naplemente után bontakozik ki teljesen.

Kalandos konyha
Egyedülálló gasztronómiai élményt ígér a katschbergi Gamskogelhütte. A Fine Dine program keretében minden csütörtökön és pénteken többfogásos menüt kínál a legfinomabb alapanyagokból. Az érkezés és a távozás kalandos módon motoros szánnal és szánkóval történik a hófödte téli tájat keresztülszelve.

Fotó: Tine Steinthaler

A kupola alatt
A Goldeck lábánál lévő üvegkupolában egyedülálló kényeztetésben részesülnek a különleges fogásokért rajongók. A Landgasthof Marhube házigazdái fondüt kínálnak a romantikázó pároknak és baráti társaságoknak, miközben a vendégek a csodálatos hegyi panorámában gyönyörködhetnek.

A hold vonzása
Ennél közelebb kerülni szinte nem is lehet a holdhoz. A téli teliholdas estéken Bad Kleinkirchheimban, a Brunnach-rezervátumban felviszik az érdeklődőket a hegyállomásra. Itt színes esti program várja őket a vezetett fáklyás túrától a lenyűgöző tűzzsonglőr-bemutatóig.

Fotó: Helmut Rier

Van, aki forrón szereti
A Warmbad-Villachban lévő Kärnten Therme szaunamesterei legendás teliholdas szaunaestre hívják a vendégeket különleges hűsítő kiegészítőkkel, például mentollal, jéggel vagy hógolyókkal. A szaunázást követő pihenés közben figyelhetjük a csillagokat, és a teraszon lévő pezsgőfürdőben lazítva csodálhatjuk a holdat.

Felejthetetlen kalandok: a Dobratsch lábánál lévő természetvédelmi terület éjszaka a legizgalmasabb, az ilyenkor vezetett túrán nem találni mesterséges fényt. Az úgynevezett unplugged-túra során mindenki a saját érzékszerveire hagyatkozhat. A hótalpas téli túra a vadregényes, hóval borított tájon át vezet a Zehner Nockon található menedékházhoz.

Fotó Michael Stabentheiner

Csillagok, csillagok: varázslatos pillanatokat ígér a Weissensee-tó feletti Naggler Almon a csillagles. A vendégeket egy parkőr kíséri fel a síterepre. Az út ezen részét kényelmesen, felvonóval teszik meg a résztvevők, majd fent idilli téli ösvényeken túrázhatnak. A célállomáson, a Naggler Almban helyi ételkülönlegességek várják a túrázókat.

Út egy másik galaxisba: a Gerlitzen csillagvizsgálója éjszakánként más galaxisokba kalauzolja a vendégeket. Alkonyatkor az érdeklődők vezetett túrán vehetnek részt, és a „Lenyűgöző csillagászat – a molekulafelhőktől a szupernóvákig” témakörben számos érdekes tudnivalóval gazdagodhatnak.

Fotó: Michael Stabentheiner

Hóbiztos sípályák: a Katschberg síterepen csütörtökönként síelhetnek az éjszakai síelésre vágyók sötétedés után. Januárban és februárban az Alpok egyik leghosszabb, reflektorral megvilágított pályája hívogat: a Nassfeld síterepen található 2,2 kilométer hosszú, színes fényekkel megvilágított pálya szombat esténként tart nyitva. A Dreiländereck síterepen csütörtökönként rendezik a sítúrázók éjszakáját.

Kulcs a kínálathoz

A téli Karintia-kártya amolyan univerzális kulcsként szolgál, legyen szó a hófödte hegycsúcsok meghódításáról vagy a hóborította téli tájon tett hótalpas kirándulásról. A kínálat a Pyramidenkogel kilátóból nyíló impozáns panorámától a karintiai múzeumok kulturális kínálatán át a számtalan hegyi felvonó használatáig terjed. Ráadásul december 23-ig különleges, háromnapos adventi üdülőkártya is váltható.

Bővebb információ: www.kaerntencard.at

Nyitókép: Klaus Dapra

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.