Milyen jövőre számíthatnak az elektromos járművek?

Sokan tartják úgy, hogy a jövő csakis az elektromos járműveké, legyen szó személyautóról, robogókról, biciklikről az utcákon is egyre többet látunk belőlük, hiszen egyre elterjedtebbek lettek és az áraik is egyre inkább elérhetőbbek az emberek számára. Ezért a mostani cikkünkben arról ejtünk egy pár szót, hogy vajon milyen jövőre is számíthatnak az elektromos járművek. (x)

Elektromos robogók, biciklik terjedése

Napjainkban biztosan volt már szerencsénk megfigyelni az utcákon a különféle elektromos járműveket, legyen az robogó, bicikli vagy autó rengeteggel találkozhatunk az utcákat járva, ráadásul ezek száma valószínűvel egyre növekedni fog. Azok a járművek, amik villamos energiával működnek nagyon jó megoldásnak számítanak, hiszen rendkívül környezetbarát a használatuk valamint biciklik és robogók használatával a forgalmi dugók és torlódások száma is kevesebb lesz.

Ezek az elektromos járművel lehetővé teszik azt, hogy egyedül gyorsan és rendkívül kényelmesen tegyünk meg rövidebb távolságokat, körülbelül 1 és 3 km közöttieket.

A jövőben számíthatunk ezen járművek számának növekedésére, hiszen rendkívül hasznosnak és praktikusnak bizonyulnak sok ember számára, mindamellett hogy környezetünknek sem ártunk velük. Hazánkban számos forgalmazó foglalkozik ilyen járművek gyártásával. Ilyen céllal érdemes meglátogatni például a bartamotor.hu webáruházat, ahol kerékpárok, robogók, rollerek, sőt triciklik is megtalálhatók elektromos kivitelben.

Önvezető járművek forgalmazása

Sajnos a járványhelyzet kihatott az a járművek forgalmazására is, hiszen például a Ford az önvezető autók fejlesztését megszűntette egy bizonyos ideig, mivel visszaestek az autóeladások.

Ennek ellenére mégis elmondhatjuk, hogy egyre többen figyelnek fel az önvezető autókra, amikre számos próbálkozás is történt. Kínában például önvezető taxikat indítottak, az Egyesült Államokban pedig számos vállalat versenyez a „robo taxi” szolgáltatásokon. Ezen vállalatok között megemlíthetjük az alábbiakat:

  • Google Waymo
  • Ford Argo AI
  • GM Cruise
  • Starship Technology
  • Tesla

Ezeken kívül megemlíthetjük még az Amazont és a Walmartot is, amiknél az önvezető szállítással kísérleteznek. Ezek tudatában könnyen következeztethetünk arra, hogy számos ilyen járművel találkozhatunk a közel jövőben.

Légi mobilitás elektromos járművekkel

Itt megemlíthetjük az úgynevezett UAM járműveket, amikre a légi mobilitás a jellemző, leginkább „repülő autók” néven találkozhatunk velők. Az UAM járművek önmagukba foglalják az önálló vezetésnek a technológiáját és drónokat is, amiknek egyre gyorsabb ütemben halad a fejlesztésük.

Szerencsére a nagyobb autóipari vállalatok, mint például az alábbiak:

  • Toyota
  • Mercedes-Benz
  • Geely
  • Audi vezető

Ezek a vállalatok különféle légitársaságokkal valamint IT-vállalatokkal együttműködve dolgoznak az UAM fejlesztésén. 2022-re mindenképp számíthatunk egy pár praktikus és fejlett koncepcióra ezen a téren.

Összegezve

Az elektromos járművek terén tehát folytonos újításokra és jobbnál jobb megoldásokra számíthatunk a jövőben is, ha ebben az ütemben halad továbbra is a fejlesztésük, ami lehetőséget nyújt számunkra a környezetünk megóvására is egyben amellett, hogy használatuk rendkívül kényelmes és praktikus.

(Borítókép: Pixabay)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.