Egy rakás bajnok tér vissza Bostonba

Bár még nem hozták nyilvánosságra a teljes listát, már most kijelenthető: veretes lesz a mezőny a 125. Bostoni maratonin, hiszen korábbi bajnokok sora tér vissza. A szervezők az egyenlő és magas pénzdíjazással is megadják az esemény módját.

Noha még arrébb van a Bostoni maratoni rajtja, hiszen október 11-én rendezik meg a világ talán legnagyobb presztízsű maratoni eseményét, a szervezők már ezen a héten jó hírekkel szolgáltak.

Bejelentették ugyanis, hogy 13 korábbi bostoni győztes tér vissza, akik összesen harminc sikert arattak. A férfiak mezőnyében látjuk majd a 2017-es első kenyai Geoffrey Kiruit, az etióp Lemi Berhanu egy évvel korábban, míg a japán Kavaucsi Juki egy évvel később nyert – ők szintén rajthoz állnak a jubileumi 125. kiadáson.

„Az elmúlt év mindenkinek nehéz volt – fogalmazott Kirui. – Nekem Boston a megfelelő motiváció, a fény az alagút végén, mint ahogyan az lesz az összes visszatérő bajnoknak és résztvevőnek. Ez az a maratoni, amelyen otthon érzem magam, és nagy terveket szövögetek októberre.”

A nőknél is veretes lesz a mezőny, hiszen a legutóbbi öt női bajnok közül négy visszatér. Említhetjük például a kétszeres olimpikon amerikai Desiree Lindent (2018 bajnoka) a 2017-es első, kétszeres világbajnok kenyai Edna Kiplagatot, továbbá a kétszer Párizsban, egyszer-egyszer Chicagóban és Bostonban (2016) diadalmaskodó etióp Atsede Baysát.

„Alig várom, hogy a rajtvonalhoz álljak a történelmi maratonin – fogalmazott Linden, aki ötször végzett a legjobb ötben. – A tapasztalat sokat ér Bostonban, és különleges kihívás lesz ennyi korábbi bajnokkal versenyezni. Keményen edzek, és minden korábbinál motiváltabb vagyok, hogy emlékezetesen szerepeljek októberben.”

A kerekesszékesek mezőnyében többszörös bajnokok térnek vissza, ráadásul ők történelmi pénzdíjért versenyezhetnek. Az egy dolog, hogy az Abbott World Marathon Majors néven futó, a hat legjelentősebb maratonit tömörítő sorozatban (tagja még Tokió, London, Berlin, Chicago, New York) itt osztják szét a legnagyobb pénzdíjat, ezúttal a nyílt és a kerekesszékes kategóriában is egyenlő pályarekordbónuszt, 50 ezer dollárt fizetnek, egyúttal az első esemény lesz, amely a felső végtag-, alsó végtag- és látássérült sportolóknak külön díjalapot biztosít.

A teljes nemzetközi mezőnyt augusztus 9-én ismertetik a szervezők. A résztvevőkről bővebben a verseny honlapján tájékozódhat – arról már korábban írtunk, meglehetősen szűrt mezőny szerepelhet a patinás eseményen.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.