Harminchárom hegy egy nap alatt

Kim Collison, 41 esztendős futóedző 24 óra alatt 33 úgynevezett munrót hódított meg a Skóciában található 282 közül, sőt az egyik csúcson még két szarvassal is találkozott.

A fenséges skót tájakat élmény nézni, miként a hegycsúcsokra felpillantani – no de felfutni?

A futóedzőként dolgozó Kim Collison július elején – az elmúlt 15 hónapban harmadszor – hegyi futásban állított fel csúcsot a szép vidéken. Némi háttérinformáció: Skóciában munróknak hívják a 3000 láb, azaz 914 méternél magasabb hegyeket, a nevüket Sir Hugh T. Munro után kapták, aki 1891-ben katalogizálta őket. Összesen 282 található belőlük, Collison közülük harminchármat hódított meg huszonnégy óránál kevesebb idő alatt.

 

 

Egészen pontosan 23 óra 48 perc alatt csaknem kilencezer méternyi szintemelkedést győzött le, és száz mérföldet, tehát 169 kilométert futott. A korábbi csúcsot Sasha Chepelin tartotta, aki harminckét munrót hódított meg, ám Collison a rekord érdekében még beiktatta a Braeriachot (1296 méter), amely a harmadik legmagasabb hegy a Brit-szigeteken.

„Korábban úgy gondolkodtam, ha minden rendben megy, sikerülhet plusz egy hegy hozzáadásával is huszonnégy órán belül maradnom, de persze egy ilyen úton bármikor történhet valami, és végül nagyon kevés időm maradt” – fogalmazott a 41 éves férfi.

Ahogy az egy kemény kihíváson megszokott, Kim Collison is fáradtsággal küzdött, plusz a gyomra nehezen tolerálta a feladatot, nem bírt enni. Mint elmondta, egy ponton egyszerűen le kellett ülnie, és magába erőltetnie egy kis pizzát, mert tudta, muszáj energiához jutnia.

 

 

Ezen kívül az időjárással gyűlt meg a baja, mivel este esett, és rosszabb látási viszonyok között kellett haladnia. Ám amikor tiszta volt az idő, még ő is elámult a táj szépségén.

„Skóciának ezen a részén, különösen Cairngormsban csodálatos a kilátás. Hihetetlen volt, amikor az egyik csúcson két hatalmas szarvas fogadott” – tette hozzá Collison, aki azt is élvezte, hogy sok ismeretlen bátorította, motiválta, ám nemcsak nekik, hanem segítő csapatának is megköszönte a támogatást.

Fotók: Kim Collison/Instagram

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.