Jövőre áttekerhetünk Európa Amazonasán

Elkészült az Európa Amazonasát bejáró kerékpáros-útvonal, így 1250 kilométer hosszan és öt országon keresztül bringázhatunk a Mura, a Dráva és a Duna érintetlen folyóparti tájain.

Évek megfeszített munkáját követően úgy tűnik, 2022 tavaszától teljes mértékben igénybe vehetik a kikapcsolódni vágyók az Európa Amazonasát bejáró kerékpáros-útvonalat, s a világ első öt országot érintő UNESCO bioszféra-rezervátumát, a Mura, a Dráva és a Duna érintetlen folyóparti tájait csodálhatjuk meg bringázás közben.

A kerékpárostúra két részletben teljesíthető, az északi útvonal ötszázötven, a déli hétszáz kilométer hosszú, előbbi négy, utóbbi öt országon halad keresztül.

Az útvonalakban közös, hogy mindegyik az osztrák Mureckből indul, és Mohácson ér véget, ám miközben az északi összesen 11 szakaszból áll, Szlovénián, Horvátországon, Ausztrián és Magyarországon halad keresztül, a déli 16 szakaszt foglal magába, és Szerbiába is elvezet.

 

Az Európa Amazonasát bejáró útvonalak egyedi szervezéssel is teljesíthetők, a hivatalos honlapról letölthetők a szakaszok GPS-koordinátái, de sokkal kényelmesebb, ha a weboldalt az információszerzésen felül szállásfoglalásra is használjuk. A rendszer jelenleg nem működik, a beüzemelésre még kicsit várni kell, de mivel az ottani foglalással az útvonalak fenntartását is támogatjuk, mindenképp érdemes lesz szétnézni az ajánlatok között.

Addig remélhetőleg a honlap magyarosítása is elkészül, jelenleg ugyanis sok az angol szöveg, többek között a szakaszok bemutatása is így olvasható. Ennek ellenére az Európa Amazonasát ismertető kerékpáros-útvonal az egyik legígéretesebb Közép-Európában, amelyen várhatóan hatalmas élmény lesz végigtekerni.

Nyitókép: aoebiketrail.com

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.