Trendi bringásszemüvegek

Hajlított szárak, nehezen párásodó lencsék, állítható orr-rész vagy lekerekített keret. Ezek mind a kerékpározáshoz javasolt szemüvegek ismérvei. Íme négy, amelyből kiválasztható az ideális.

A tavaszi, illetve a nyári kerékpározás elengedhetetlen kelléke a megbízható bringásszemüveg. Manapság már számtalan követelménynek kell megfelelnie, hiszen a fogyasztók igényei is megváltoztak.

Megjelent a Bringázás 2021 kiadvány, amelyben további érdekességeket is talál a kerékpározásról. Kapható az újságosstandokon.

A legfontosabb szempont, hogy védje a szemet az UV-sugárzástól, de a korábbiakhoz képest nagyobb teret kapott a dizájn. A legszavahihetőbb bringásszakportálok kínálatából gyűjtöttünk csokorba néhányat, remélve, hogy ezzel sok bicajos kedvét hozzuk meg a felszabadult kerekezéshez.

 

Bollé Shifter

A bikeradar.com olvasói által az egyik legjobbnak ítélt darab, amely stílusában utánozhatatlan, hiszen merészen újító, mégis hagyományőrző. Az ütésálló, egybeöntött lencse tökéletesen átlátszik, és a szemüveg szellőzését is remekül megoldották a tervezők. Egyik legértékesebb tulajdonsága, hogy a lencsét párásodást gátló réteggel látták el, így a legnagyobb nedvességtartalmú levegőben is csak nehezen párásodik be. A hajlított szemüvegszárnak köszönhetően rendkívül stabilan ül a fejünkön, a legrázósabb terepen sem esik le.

 

Ára: 63 400 forint
Súlya: 32 gramm
Előny: kényelmes, divatos, orvos által felírt szemüveglencsét is elhelyeztethetünk a keretben
Hátrány:

 

Oakley Jawbreaker Prizm Road

A 2015-ben piacra került Oakley-szemüveg stílusa meglehetősen megosztotta a vásárlókat, és könnyen elképzelhető, hogy mostani darabjukra is ez a sors vár, hiszen a cég megalomán ámokfutásba kezdett. A szemüveg ugyanis 5.3 centiméter magas, a lencse pedig 13.1 centiméter hosszú, mégis remekül mutat. A vaskos keretet csak rendkívül éles szögből láthatjuk, úgy elrejtették. Az orra illeszthető részt, valamint a szárát kedvünk szerint, pontosabban az útviszonyoknak megfelelően állíthatjuk. Egyetlen hibája, hogy a lencse belső részéből hiányzik a hidrofilkezelés.

 

 

Ára: 74 500 forint
Súlya: 34 gramm
Előny: széles, pihekönnyű, a lencsét könnyű cserélni
Hátrány: túl nagy

 

 

100% S2

Nehéz elképzelni, vajon mi járhatott a tervezők fejében, amikor megalkották a 100% S2-t, de a végeredmény arról árulkodik, hogy ügyesen kombinálták a nyolcvanas éveket a jelennel. A lekerekített keret igazi művészi munkára vall, a tükrös lencse pedig tökéletesen veri vissza a fényt. Bár kerete kissé robusztusnak tűnik, ennyi még belefér, hiszen ha megvásároljuk a szemüveget, kapunk hozzá két orr-részt és egy esős időben használható lencsét is.

 

 

Ára: 68 000 forint
Súlya: 30 gramm
Előny: terjedelmes, kitűnő minőségű lencse
Hátrány: a lencse túl gyorsan bepiszkolódik

 

Agu Bold

Az óriási, sarkított szemüvegkeret tökéletesen illeszkedik a mai bringástrendbe. A keretet ugyanis kissé a lencse mögé helyezték, így sokkal jobb a szemüveg szellőzése, mintha apró lyukakat fúrtak volna a lencsébe. A lencse kitűnően állta a próbát, hiszen a párásodást gátló rétegének köszönhetően alig-alig rakódnak rá nedvességcseppek esős időben. Az apró, ám feszes szár és az állítható orr-rész jóvoltából a szemüveg hepehupás úton is a fejünkön marad.

 

 

Ára: 17 000 forint
Súlya: 28 gramm
Előny: remek ár-érték arány
Hátrány: nem kapható hozzá orvos által felírt lencse

Címlapfotó: shutterstock

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.