pr

Ismét megrendezik Budapesten a V4 Futures Sports Festivalt, a régió kiemelkedő e-sport eseményét

CS:GO és FIFA 22 játékosok nagy presztízsű eseménye lesz, amelyet 2018 és 2019 után ismét Budapesten rendeznek meg, a vírusveszély miatt azonban zárt kapuk mögött.

A V4 Future Sports Festival 2018-ban és 2019-ben a hazai és környező országok játékosainak igazi ünnepe volt. A kiemelkedő színvonalú e-sport versenyeket felvonultató esemény 2020-ban a koronavírus következtében elmaradt, azonban 2021-ben ismét visszatér, bár más formában.

November 14–24. között két játék hazai és nemzetközi képviselői találkoznak egymással Budapesten, hogy megküzdjenek a dicsőségért és a 325 000 eurós összdíjért – az idén azonban a nézők csak online élvezhetik a műsort, ugyanis a koronavírus újabb hulláma miatt zárt kapuk mögött rendezik meg a versenyt.

A magyarok egyik kedvence, a CS:GO

A Counter-Strike: Global Offensive az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb e-sport játéka, rengeteg kedvelője van Magyarországon is, nem véletlen, hogy voltaképp nincs nagyszabású verseny nélküle idehaza. A játék során két ötfős csapat küzd meg egymással, az egyikük feladata, hogy élesítsen a pálya kijelölt részén egy tárgyat, a másik csapatnak pedig ezt meg kell akadályoznia. Amelyik csapat előbb éri el a kijelölt számú körgyőzelmet, az nyeri meg az egész meccset.

Az idei eseményen összesen 12 csapat vett részt, közülük 4-en a regionális selejtezők után megrendezett V4 Future Sports 2021 Online Cup továbbjutói, 4-en a V4-es országok nemzeti e-sport szövetségei által delegált résztvevők, 4-en pedig meghívott sztárcsapatok az aktuális világranglista és a régiós kötődés alapján.

Az összesen 60 játékos 12 csapatban november 14. és 21. között küzdött meg egymással két csoportkörben, majd egyenes kieséses szakaszban, az összdíjazás pedig nem kevesebb, mint 300 000 euró volt!

1. helyezett – Gambit

2. helyezett – Entropiq

3-4. helyezett – BIG & Fiend

5-6. helyezett – Enterprise & Movistar Riders

7-8. helyezett – eSuba & SINNERS

9-10. helyezett – ONYX & Magyar E-sport Válogatott

11-12. helyezett – AGO & Wisla Krakow

Az esemény összefoglalóját itt lehet megtekinteni.

A visszatérő virtuális futball

A FIFA-széria évtizedek óta az egyik legnépszerűbb sportszimulátor-játék, amelynek évről évre megjelenő új verziója folyamatosan az eladási toplisták élén szerepel, e-sport követőbázisa pedig az egyik legnagyobb. A 2018-as V4 Future Sports Festival után ismét a kiemelt versenyjátékok között szerepel a széria legújabb darabja, a FIFA 22, amelyet ráadásul a konzolok új generációján, Playstation 5-ön fognak játszani a versenyzők. Az összdíjazás itt 25.000 euró, és 8 ország 16 játékosa küzd meg érte, akik 2 fős csapatokban versenyeznek. Magyarországot a FIFA-körökben ismert és elismert molnargabo, valamint chris_maj fogja képviselni!

A V4FSF FIFA 22 versenye november 22–24. között zajlik majd.

CS:GO és FIFA 22 verseny állásáról a v4futuresports.eu weboldalon folyamatosan frissülő információkat osztunk meg, itt pedig a mérkőzéseket lehet követni.

A V4 Future Sports Festival 2021-es Online kiadásával cél a speciális járványügyi helyzetben a verseny folyamatosságának biztosításával a visegrádi négyek szociokulturális kapcsolatainak elmélyítése, a V4 közös identitásának erősítése a videojátékos közönség körében, továbbá az online lebonyolítás lehetőségét felhasználva a V4-en túli balkáni és kelet-európai országok bevonása a fesztivál ökoszisztémájába.

(x)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.