Heti aktuális: futóverseny a Dunakanyarban

Különleges váltóverseny a visegrádi Fellegvártól indulva a Kisoroszi szigetcsúcsig, amely úgy 157 kilométert jelent, s legfeljebb ötfős lehet a csapat. További fontosabb események a 42. hétről!

Futás

Október 23., szombat – Visegrád

Egyedülálló váltóverseny a Dunakanyarban, 157 kilométerrel és 3000 méter szintemelkedéssel. Rajt a visegrádi fellegvártól, cél Kisorosziban a szigetcsúcsnál. Időkorlát 22 óra, egy csapatban legfeljebb öten indulhatnak, frissítésről az indulók maguk gondoskodnak. Részletes információk megtalálhatók a duna-korzo.hu weboldalon.

 

Kerékpározás

Október 23., szombat – Balatonfüred

Őszi bringatúra a Balaton-felvidéken, tíz település érintésével, 165 kilométer megtételével. Indulás 10 órakor a helyi szabadidőközponttól, az útvonalon két pihenő lehetséges, de lesz frissítőállomás a településeken, amelyeken meleg teát, banánt, nápolyit, pogácsát, süteményt kapnak a résztvevők. Szintidő öt óra. További részletek és nevezés ezen a felületen.

 

Túrázás

Október 23., szombat – Nagymaros

A túra lényege, hogy a turistáknak minél több mozgó pontőrt kell elkapniuk, akik egy időben, de más-más, előre megadott útvonalon mozognak. A pontőrökkel közös fotót kell készíteni s azt a célban bemutatni. A túra hossza 5–7 óra, stratégiától függően. Rajt 10 órakor a nagymarosi Sigil Galériától, részvételi díj 2000 forint, további részletek, nevezési információk és kapcsolat az esemény weboldalán.

 

Túrázás

Október 23., szombat – Dömös

A híres Rám-szakadék felfedezése Szabó Miklós erdőmérnök szakvezetésével. Útvonal: Dömös–Rám-szakadék–Rám-hegy–Miklós-forrás–Árpád-vár–Dömös, hozzávetőlegesen 12 kilométer. Találkozó a dömösi parkolóban 9.45-kor, indulás 10 órakor, érkezés 17 óra körül. Részvételi díj felnőtteknek 3000, gyermekeknek 1500 forint, de a túra 10 éves kor alatt nem ajánlott. Jelentkezés az erdoajandeka@gmail.com e-mail címen vagy a 20/954-2252-es telefonszámon.

 

Supozás

Október 23., szombat – Dömsöd

Vízitúra a Dömsödi-Holt-Duna-ágban. A pontos találkozási címet az e-mailben jelentkezők előző nap kapják meg. Vízre szállás 13.30-kor, a túra nagyjából négy óra. Részvételi díj 9000 forint, saját deszkával érkezőknek csak 4000 forint. A túra minimum létszáma hat fő, jelentkezni a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen vagy a 20/437-8733-as telefonszámon lehet.

 

Futás

Október 24., vasárnap – Szépjuhászné

Way to The Forest (WTF) futóverseny az erdőben terepen vagy aszfalton. Előbbi esetén a Szépjuhászné melletti rajthelytől indulva az útvonal érinti Makkosmáriát, Sorrentót és a Virág-völgyet, míg utóbbinál az indulópont ugyanaz, de a János-hegyi aszfaltutat követi. A terepfutók 5, 11 és 20.5 kilométer közül választhatnak, míg az aszfaltot választók az 5, 10 és 17.5 kilométer valamelyikét. A versenyközpont 8 és 16 óra között tart nyitva.

 

Futás

Október 24., vasárnap – Aszód

Terepfutás 4 vagy 12 kilométeren a régi tiszti klub udvarán (Szabadság tér 9.), előnevezés október 22-ig lehetséges, amelynek összege 3000 forint. Rajt a hosszabb távra 14.30-kor, a rövidebbre tíz perccel később, sőt rendeznek százméteres ovifutamot is 15.45-kor.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Angyalbőrbe bújik Haile Gebrselassie olimpiai bajnok hosszútávfutó
Video-összeállítás kilenc félelmetes és veszélyes sípályáról
Keresztszalag-szakadása után hamarosan ismét futhat a csinos táncművész
Heti aktuális: három-négy órás téli kajakozás a Hévíz-patakon
27 ezer kilométert tett meg 429 nap alatt a német Jonas Deichmann

Videók

Életveszélyes trükkök során győzte le a félelmét a falakon tekerő BMX-es
Erdőben is lehet síléccel száguldozni, de senki se csinálja utána
Mint a rajzfilmekben: lufikkal az égig

Hegymászás

Siklóernyő-balesetben szilánkosra tört Lengyel Ferenc három csigolyája
A sziklát érteni kell, a mászás művészet
Eltűnt három francia a Himalájában

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek
Kizárólag negatív teszttel lehet síelni
Játszótérnek 28 méteres jégmászótorony
Megtelnek a parkok asztaliteniszezőkkel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.