Heti aktuális: itt a 15. Ultrabalaton!

Október első hétvégéjén rendezik meg Közép-Európa leghosszabb futóversenyét, amelyen 221 kilométert kell megtenniük a csapatoknak, egyéni indulóknak. További fontosabb események a 39. hétről!

Futás

Október 1–3., péntek-vasárnap – Balatonfüred

Immár a 15. Ultrabalatont rendezik meg a hétvégén. A Balatont megkerülő egykörös versenyt, amely egyúttal Közép-Európa leghosszabb futóviadala is, a járványhelyzet miatt tették át májusról októberre. A 221 kilométeres kihívás 50 szakaszból áll, a legrövidebb 1.9, a leghosszabb több mint 10 kilométer. A rajttól számítva 32 óra áll rendelkezésre a teljes táv teljesítésére, az egyes váltópontokhoz szintidőn kívül érkező egyéni indulók továbbhaladása – biztonsági és egészségügyi okokból – nem lehetséges. Minden fontos információt itt megtalál.

 

Fotó: MTI/Varga György

 

Kerékpározás

Október 2., szombat – Kecskemét

Hagyományteremtő céllal rendezik meg a Tour de Alföld kerékpáros teljesítménytúrát. Háromszáz kilométer ellenőrző és frissítőpontokkal ellátott útvonalon, meghatározott szintidőn belül. A nevezési díjakból egységesen 1500 forintot a szervezők felajánlanak a Sportoló Fogyatékosokért Alapítvány részére. Rajt 6 órakor az Auchan parkolójából, minden további részlet az esemény weboldalán.

 

Túrázás

Október 2., szombat – Galyatető

Jótékonysági teljesítménytúra 2, 10, 20, 33 és 50 kilométeren. Minden induló a gyöngyösi autista gyermekek és családjuk segítésével foglalkozó Apró Lépések Egyesületet támogatja, amelyet adomány formájában lehet megtenni, az esemény ugyanis ingyenes. Nevezés ezen a felületen lehetséges, további részletek pedig itt olvashatók.

 

Kerékpározás

Október 2., szombat – Jászberény

Már a 30. Zagyva-Hajta kerékpáros teljesítménytúrát rendezik meg a jászberényi Vasas horgásztó mellett. Az esemény ingyenes, rajt 8 órakor.

 

Kerékpározás

Október 2., szombat – Budapest

Cyclo Cross Challenge (CRC) a Lupa Beachen. Pályabejárás (csak rajtszámmal) 8.30 és 9.50 között, ezt követően az U7-es kategóriától a masterig folyamatos az indítás. Kapcsolat: Takáts Máté (versenyigazgató) mate.takats@gmail.com, 30/476-7154. Sós Sándor (általános szervező) 30/786-2087. Búr Zsolt (pályaigazgató) 70/514-5297.

 

Futás

Október 2., szombat – Tata

Fakanállal futás és gyaloglás a tatai Öreg-tónál. A rajtnál minden induló kap egy fakanalat, azzal kell teljesíteni a távot. Kutyabarát rendezvény, illetve 12 éves korig 50 százalék kedvezmény jár az egyébként 3000 forintos nevezésből. Egy tókör 7 kilométer, 1–6 körig választhatók távok, a maratonit is lehet teljesíteni. Nevezés 8 órától folyamatosan, indulás 8 és 10 óra között, tömegrajt nem lesz. További információ a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen.

 

Túrázás

Október 2., szombat – Dorog

Kéktúrázás a krémes után. Krémes Dorogon 9 órakor az Osztermann cukrászdában! Találkozó 8 órakor a Nyugati pályaudvaron az 1–5. vágány mellett! A vonat 8.21-kor indul, és 9.16-ra ér Dorogra, ahol szintén lehet csatlakozni. Az állomástól hat kilométeres könnyed túra a Kéktúra helyi szakaszán. Érdeklődni a Sztehlik János Facebook-oldalán lehet messengeren.

 

Akadályfutás

Október 2., szombat – Dunakeszi

Második alkalommal rendezik meg a CRAZY5K Sprintet Dunakeszin, a két kilométeres futás után 200 méter hosszú, óriás felfújható akadálypályát kell leküzdeniük a versenyzőknek. Indulási feltétel a 6. életév betöltése és cipőben a minimum 120 centiméter magasság. További információ a sprint@crazy5k.com e-mail címen kapható.

 

Kerékpározás

Október 2., szombat – Ráckeve

Találkozó a fővárosban a Köki Terminál előtt, indulás 9.15-kor, a távolság nagyjából 95 kilométer. A túra jelentős része aszfalt, de lesznek benne murvás, mezei és földutas részek is. Budapestről indulva a Kis-Duna mentén a Tököli parkerdőt és a szigetcsépi strandot érintve vezet a nyomvonal. Ha valakinek sok a csaknem 100 kilométer, Ráckevéről HÉV-vel visszautazhat a fővárosba.

 

Futás

Október 2., szombat – Budapest

A Félmaratoni Tibivel elnevezésű esemény a „korábbi Tibinek” állít emléket, aki két óra alatt futotta a félmaratonit, amíg meg nem tudta, hogy gerincsérve van. Helyszín a margitszigeti futópálya, tervezett rajtidőpont 10 óra, a szintidő három óra, négy szigetkörrel számolva. Létszámlimit ezer fő, a rendezvény ingyenes.

 

Supozás

Október 2., szombat – Kiskunlacháza

Balabán titkos lagúnája várja a Ráckevei-Duna-ágon evezőket. Találkozó ezen a helyszínen, a túra időtartama nagyjából négy óra, gyülekező 11.30-kor, indulás délben. Deszkabérlés 9000 forint, saját felszereléssel a részvétel 4000 forint. A túra minimum létszáma öt fő, további részletek a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen kapható.

 

Kerékpározás

Október 3., vasárnap – Velence

Őszi Velencei-tó-kerülő kerékpárostúra. Rajt és cél Velencén az Enyedi utca végén lévő kerékpáros-pihenőnél. Lehetséges 1, 2, 3 vagy 4 kört teljesíteni, egy tókör 34 kilométer. Gyalog vagy futva teljesítés esetén 28 kilométer, utóbbi esetén indulás 8 óra és 8.30 között, míg a bringások 8.30 és 11 óra között. Célzárás 17 órakor. Teljesítménytúra, nem verseny, de elektromos rásegítés használata tilos. Nevezési határidő szeptember 30., a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen.

Címlapfotó: Varga György/MTI

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.